Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: BioNTech'te 2 doz arası artık 6-8 hafta

BioNTech'te 2 doz arası artık 6-8 hafta. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Uğur Şahin'in de onayıyla Alman aşısındaki doz aralarının 56 güne kadar çıkarılacağını söyledi.

Bilim Kurulu sonrasında açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sputnik V için 6 ay içinde 50 milyon doz almak üzere anlaşma yapıldığını, ilk sevkıyatın mayısta gerçekleşeceğini duyurdu. Acil kullanım onayında sona gelindiğini belirten Koca "Aşının ülkemizde üretilmesi için teknoloji transferi yapılacak" diyerek şu bilgileri verdi: "Haziranda BioNTech'in de teslim alınan miktarı 30 milyon dozu geçecek. Prof. Dr. Uğur Şahin'in de görüşünü alarak BioNTech'te iki doz arasındaki sürenin 6-8 hafta olmasına karar verdik. Sinovac'ta artan kapasite ile gelen doz miktarı da artacak. Yerli aşılarımız da sahaya çıkmaya hazırlanıyor."

İSTANBUL'DA 5 HİNDİSTAN VARYANTI

Bakan Koca, ülkede İngiltere, Brezilya ve Güney Afrika varyantlarının ardından İstanbul'da 5 kişide Hindistan varyantının tespit edildiğini ve vakaların izolasyona alındığını duyurdu.

BIONTECH'İN 2. DOZ RANDEVULARI İPTAL

Bakan Koca'nın açıklamasının ardından BioNTech'in 2. doz randevuları iptal edildi. 2. doz için randevu alanlara SMS'le bilgilendirme yapılacak.

ZONGULDAK VAKA ARTIŞ REKORU KIRDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftaya göre vaka sayısı en çok artan ve azalan illeri paylaştı. Buna göre; 100 binde vaka sayısı en çok artan iller; Zonguldak, Gümüşhane, Kırşehir, Ağrı ve Giresun olarak kayda geçti. Çok azalan illerse Yalova, Kastamonu, Çanakkale, Samsun ve Yozgat oldu.