Sağlığımız emin ellerde

Salgın döneminde kritik rol üstlenen şehir hastanelerinin 11'incisi olan “Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi” dün tam kapasiteyle hizmete girdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan hastanenin açılışını, törene videokonferansla katılan Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile birlikte yaptı. Erdoğan açılış konuşmasında “Burası sağlık turizminde Türkiye’nin marka eserlerinden biri olacak. Milletimizle beraber İstanbul Havalimanı ile yakınlığı ile yabancı misafirlerimize de hizmet verecektir. Bu şu demektir artık İstanbul uluslararası bir sağlık merkezi haline gelmiştir” dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

LADİN SEFERBERLİĞİ

“Sadece estetik bakımdan değil, teknolojik altyapısı, müştemilatı, konumu, imkanları ve diğer özellikleriyle İstanbul’un gurur abidelerinden olacak bir eseri daha ülkemize kazandırdık. İsmiyle müsemma olması için hastanemizin çevresindeki 15 dönümlük alanı binden fazla çam ve baharın müjdecisi kiraz çiçeği sakura ağacıyla donattık, donatmaya da devam edeceğiz. Firmadan ‘Ne kadar ladin bulursanız bu ladinleri buraya getirin’ ricasında bulundum. Burası adeta çam ormanı haline dönüşsün...”

METROYU DA YAPACAĞIZ

“Buradaki altyapıyla ilgili yeni belediye başkanının ‘Bizim imkanlarımız yok, biz bunu yapamayız’ diye çekildiği yoldan sonra metro konusunda da bu işi talimatımla Ulaştırma Bakanımıza verdik. Şimdi de inşallah metro kısmının bu hafta devrini alıp süratle metroyu da 1 yıl, bilemediniz 1,5 yıl içerisinde bitirmek suretiyle artık bütün vatandaşımız buraya metroyla gelebilme imkanına sahip olacak. Bu muhteşem eserde şanlarına yakışır şekilde hizmet verecek sağlık personeline başarılar diliyorum.”

DÜNYAYA HİZMET SUNMAYA HAZIRIZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı: “Kaliteli sağlık hizmetleri ile ülkemizi uluslararası sağlık bakımında önemli bir konuma getirecektir. Sağlık turizminde önde olan her ülkeden hemen hemen daha iyi bir altyapıya sahibiz.”

Başkan Erdoğan Hadımköy’deki hastaneye giderken ilk kez maskeli olarak görüntülendi.

ABE: VİRÜSE KARŞI AVIGAN İLACINI VERİYORUZ

Japonya Başbakanı Şinzo Abe açılış konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye Erdoğan’ın güçlü önderliğinde koronavirüsle mücadele etti. Türkiye’ye derin saygı duyuyorum. Japonya’da geliştirilen ve koronavirüs olarak bir umut olabilecek ilaçtan Avigan ilacından bahsedersek bu ilacı Türkiye’ye de bağışlıyoruz.”

YOĞUN BAKIM ÜSSÜ

Türkiye’nin 11. şehir hastanesi olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi 789 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulu ve 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip. Hastane, 2 bin 68 sismik izolatör ile depreme dayanaklı olarak inşa edildi. Ayrıca, 3 heliportu bulunan, 10 bloktan oluşan hastane, 456’sı yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip. Özellikle yoğun bakım ihtiyacının olduğu bir dönemde önemli bir işlev üstlenecek hastanede, 30 bin metrekare kapalı alan içinde erişkin, çocuk, travma ve kadın doğum olmak üzere 4 ayrı acil servis bulunuyor.

ALİYEV’E TEBRİK

Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i, 28 Mayıs 1918’de ilan edilen Cumhuriyet’in 102’nci yıl dönümü dolayısıyla kutladı. Erdoğan, Aliyev’e gönderdiği mesajında, bağımsızlığını yeniden kazanmasından sonra her gün daha da gelişen Azerbaycan›ın Aliyev’in liderliği ile elde ettiği başarılara gururla şahit olduğunu belirtti.

FİLİSTİN LİDERİ ABBAS’LA GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, dün akşam gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye-Filistin ilişkileri ile bölgesel gelişmeler ele alındı. Görüşmede Erdoğan, Türkiye’nin Filistin’e her alanda destek olmayı sürdüreceğini ifade etti.