Sağanak yağış ve fırtına...

Meteoroloji'nin yayınladığı son dakika hava durumu raporunda, bir çok bölge için sağanak yağış uyarısı yapıldı. İstanbul'da ise havanın parçalı bulutlu olacağı ve yer yer sağanak yağış beklendiği bildirildi. Meteoorloji'den akşam saatlerinde flaş bir uyarı geldi. Pazar günü özellikle Marmara bölgesinde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olması bekleniyor. İşte 8 Şubat Meteoroloji hava durumu raporu.

Meteoroloji'den son dakika hava durumu tahminleri yapılmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Şubat hava durumu raporunu yayımladı. Yayınlanan hava durumu raporunda, hava sıcaklığının iç ve kuzey kesimlerde 2 ila 6 derece arasında artış göstereceği ve ülke genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyredeceği belirtildi. İşte 8 Şubat Meteoroloji hava durumu raporu.

METEOROLOJİ'DEN PAZAR GÜNÜ İÇİN FIRTINA UYARISI

Akşam saatlerinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden haftasonu, özellikle Pazar günü için yeni bir uyarı geldi. Yapılan uyarıda, Marmara genelinde pazar günü kuvvetli rüzgar beklendiği belirtilerek, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenme olaylarına karşı dikkatli olunması istendi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, bölgenin yarın öğle saatlerinden itibaren, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephesel sistemin etkisi altına gireceği belirtildi.

Alçak basınç merkezinin etkili olmasıyla cumartesi akşam saatlerinden sonra ve pazar günü rüzgarın bölgenin kuzeyinde kuzeydoğu yönlerden, güneyinde (Kocaeli ve Sakarya’nın güneyi ile Yalova) güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği aktarıldı.

Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli güneyli rüzgarın oluşturabileceği soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Orta ve Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda hafif kar şeklinde olması tahmin ediliyor.Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile yarın (Perşembe) Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

(Haber Türk)