Safranbolu'da ''yardım kolisi'' skandalı patlak verdi... Deprem için topladılar oy için dağıttılar

CHP'li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, depremzedelere alınan kumanya kolilerini 1 yıl depoda saklayıp, seçimlere yakın bir mahallede dağıtması ile gündeme geldi.

Sabah

CHP'li Belediye Başkanı Elif Köse, depremzedelere aldığı yardım kolilerini 1 yıl saklayıp oy almak için Safranbolu'da dağıttı.

Safranbolu'nun CHP'li Belediye Başkanı Elif Köse, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan, 11 ili kapsayan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen, deprem felaketinde mağdur olan kişilere dağıtmak için aldığı yardım kolilerinin bir kısmını 1 yıl depoda sakladıktan sonra, yaklaşan Mahalli İdareler seçiminde oy kazanmak uğruna Safranbolu'da fakir olan mahallede dağıttı. AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Av. Ali Büyüközdemir ise "Depremzedelere verilmek yerine, seçimlerde oy devşirmek adına Safranbolu'nun bir mahallesinde dağıtılması, Ne siyasi ahlaka ne de insanlığa sığmaz" dedi.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan, 11 ili kapsayan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen, deprem felaketinin hemen ardından Türkiye tek vücut olmuş, deprem bölgesindeki yaraları sarmak adına ülkemizin tüm il, ilçe ve beldeleri seferber olmuştu. Bu kapsamda Bartın Belediyesi de deprem bölgesine dağıtılmak üzere bin adet gıda kolisi aldı.

DEPREMZEDE KOLİLERİ OY UĞRUNA SAFRANBOLU HALKINA DAĞITILDI

Yardım kolilerinin 10 Mart 2023 tarihinde alındığını kaydeden AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Av. Ali Büyüközdemir, kolilerin deprem bölgesine ulaştırılmadığı gibi geçtiğimiz ramazan ayında da dağıtılmayıp depoda bekletildiğini söyledi. Büyüközdemir, "6 Şubat 2023 tarihindeki depremde zarar gören depremzedelere yardım götürmek maksadıyla 10 Mart 2023 tarihinde yardım kolileri alınıyor. Fakat Safranbolu Belediyesi bunların bir kısmını göndermeyip bir kısmını satın alınan depolarda tutuyor. Sonrasında üzerinden bir ramazan geçiyor, 2023 ramazanında ihtiyaç sahiplerine vermiyorlar. Şimdi ise seçim yaklaşmışken Safranbolulu seçmenin oyunu devşirebilmek için 1 yıldır depoda tutulan kolileri mahallelere dağıtmaya başlıyorlar" dedi.

Büyüközdermir, CHP'li Belediye Başkanı Elif Köse'ye bazı sorular sorarak "6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan, 11 ili kapsayan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen, deprem felaketinde, neden depremzedelere ulaştırmadınız? Ramazan kumanyası olarak dağıtacaksanız neden depremden sonraki Ramazan Ayında dağıtmadınız? Safranbolu'da bir yıldır ihtiyaç sahibi yok muydu? Neden 1 yıldır dağıtmayıp özellikle seçim öncesinde dağıttınız? Son olarak belirtmek isterim ki, Başkan Köse depremzedeler için aldığı gıda kolilerini deprem mağdurlarına ulaştırmayarak emanete ihanet etmiştir. Bu önemli konuyu Safranbolu halkının vicdanına bırakıyorum" dedi.

SKANDAL BUNUNLA DA BİTMEDİ

CHP'li Safranbolu Belediye Başkanının yardım kolilerini Hatay Ezine CHP İlçe teşkilatına gönderdiğini belirten AK Parti Adayı Büyüközdemir Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin deprem bölgesine ulaştırmak üzere oluşturulan yardım kolilerinin bir kısmını CHP Erzin ilçe teşkilatına gönderdiğini resmi sosyal medya hesabında paylaştı. Daha sonra tepkiler üzerine bu paylaşımları apar topar silerek yok ettiğini belirtti.

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

CHP'li Belediye Başkanı Elif Köse konu üzerine CHP ile yakınlığı bilinen Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, "Bu, AKP'li başkan adayının tamamen bir iftirasıdır. Depremzedeler için yardım kolileri hazırlamıştık. Bir bölümünü gönderdik. Yardımların yeterli olduğu söylenince kolileri Safranbolu'ya gelen depremzede ailelere verdik. Yine de arttı. Kalanlar ziyan olmasın diye ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Ramazan öncesi dağıtmaya başladık. Bunu bile istismar konusu yaptılar" dedi.