Safer ayı ilk çarşamba gecesi kılınacak namaz nedir? Safer ayı namazı nasıl kılınır, kaç rekattır?

Safer ayı namazı kılınışı ve kaç rekat olduğu gündemde yer alan konu başlıklarından oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvimde 18 Ağustos'ta başlayan Muharrem ayı 8 Eylül'de sona erecek. Peki, Safer ayı namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Safer ayı ilk çarşamba gecesi kılınacak namaz nedir? Haberimizin içerisinden detaylara ulaşabilirsiniz.

Safer ayı namazı hakkında araştırmalar hız kazandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirtilen takvimde, Muharrem ayının sona ermesiyle beraber Safer ayı başlayacak. Bu zaman diliminde bol bol ibadet edecek olan vatandaşlar araştırmalarında Safer ayı namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Safer ayı ilk çarşamba gecesi kılınacak namaz nedir? sorularına yanıt arıyor. Biz de sizler için detaylara haberimizde yer verdik.

SAFER AYI NAMAZI NASIL KILINIR, KAÇ REKATTIR?

Yatsı namazından sonra vitir vacip namazından önce 4 rekat namaz kılınır. Kılışını şöyle:

1. rekatta = 1 Fatiha + 11 Kafirun Suresi

2. rekatta = 1 Fatiha + 11 İhlas Suresi

3. rekatta = 1 Fatiha + 11 Felak Suresi

4. rekatta = 1 Fatiha + 11 Nas Suresi

Namazdan sonra 70 kere "Subhânallâhi velhamdulillâhi ve lâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber, Ve lâ havle ve lâ guvvete illâ billâhil aliyyil azîm" okunur.2) Safer ayının ilk çarşamba gecesi gece yarısından sonra yeryüzüne inecek belalardan Allah-u Te'ala'nın izniyle muhafaza olmak isteyen sabah namazından (imsaktan) önce 4 rekat nafile namaz kılar. Namazda her rekatta Fatiha'dan sonra 17 kere Kevser Suresi, 5 kere İhlas Suresi, 1 Felak Suresi, 1 kere de Nas Suresi okuyup selam verir ve dua eder. Haberler.com haberini okuyorsunuz. Haber kaldığı yerden devam ediyor.

Namazın kılınışı şöyle:

1. rekatta : 1 Fatiha + 17 Kevser + 5 İhlas + 1 Felak + 1 Nas okunur.

2. rekatta : 1 Fatiha + 17 Kevser + 5 İhlas + 1 Felak + 1 Nas okunur.

3. rekatta : 1 Fatiha + 17 Kevser + 5 İhlas + 1 Felak + 1 Nas okunur.

4. rekatta : 1 Fatiha + 17 Kevser + 5 İhlas + 1 Felak + 1 Nas okunur.

Kaynak: (Şeyh Mahmud Sami, el-Ed'iye ve'l-ezkar, sh:120)