Safari turlarında tehlikeli oyun! 50 TL'ye ‘kanlı' su savaşı

Marmaris'te 5 kişinin öldüğü kazaya su tabancasıyla yapılan eğlence sırasında emniyet kemerlerinin takılı olmaması yol açtı. Su tabancalarının ise 50 TL'ye kiraya verildiği öğrenildi.

ENDER TÜRKKAN

Marmaris Armutalan Mahallesi Datça yolu Seyir Tepesi mevkisinde 24 Ağustos'ta meydana gelen kazada, turistleri taşıyan M.A. (58) idaresindeki cip safari aracı, karşı yönden gelen A.K.T. idaresindeki otomobille çarpışmıştı. Kazada Iraklı uyruklu 5 turist hayatını kaybetmiş, 6 kişi de yaralanmıştı. Kaza ile ilgili bilirkişi heyeti yaptığı çalışmada kazazedelerin emniyet kemerlerinin takılı olmadığını tespit etti.

"SU OYUNU YASAKLANMALI"

Marmaris KOD 48 Çevre Koruma Derneği Başkanı Murat Ersan, safari sırasında yapılan su savaşlarının, emniyet kemeri takmamaya teşvik ettiğini savundu. Ersan, şöyle konuştu: "Para kazanmak amacıyla, tatilcilere safari sırasında kullanmaları için su tabancası kiralanıyor. Bundan yaklaşık 12-13 yıl önce su tabancalarını kullanmak yasaklandı. Buna rağmen, patika ve toprak yollarda araçlar seyir halindeyken su savaşları yapılıyor. Bu sırada haliyle emniyet kemerleri takılı olsa bile çıkarılıyor ve çoğu tarafından tekrar takılmıyor. Elim kazanın yaşandığı safaride de su tabancaları olmasa emniyet kemeleri takılı olacak, kimse yaşamını kaybetmeyecekti. Cip safariye mi, su savaşına mı gidiliyor? Hiçbir şekil ve şartta su savaşına müsaade edilmemeli."

JANDARMADAN DENETİM

Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Amirliği, elim kazanın ardından cip safari sürücülerini bir araya getirdi. 100 kadar şoförün katıldığı toplantıda da su savaşları gündeme geldi. Jandarma yetkilileri, sürücünün dengesini bozabilecek her türlü davranışın önüne geçmeyi amaçladıklarının kaydetti. Çok büyük tehlikelere yol açabileceği gerekçesiyle, ister trafiğe açık ister kapalı tüm alanlarda araçlardan su sıkılmasına müsaade edilmediğini bundan sonra da daha da dikkat ve titiz davranarak edilmeyeceği ifade edildi. Vatandaşların ve emniyet yetkililerin yakındığı, tehlikeli oyuncağı su tabancalarının 50 TL'ye kiraya verildiği öğrenildi.

'KEMER TAKIN DİYE UYARDIM'

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Irak uyruklu 5 turistin öldüğü, 4'ünün de yaralandığı kazanın ardından tutuklanan safari cipin sürücüsü Murtaza Arslan'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Arslan'ın ifadesinde, olay yerine 800 metre kala araçtakileri emniyet kemeri takmaları konusunda uyardığını, ancak kimsenin kendisini dinlemediğini söylediği öğrenildi.