Sadece site dışında ‘hayvansever'

Maltepe'de sokak köpeklerini beslediği için yaşlı bir çiftin saldırısına uğrayan Belma Uzun'un, yönetiminde olduğu lüks sitede hayvanlara yönelik katı kurallar uygulandığı ortaya çıktı. Uzun, “Köpek besliyoruz diye sitede insan sağlığını ikinci plana atamayız” dedi.

İstanbul Maltepe'de sokak hayvanlarını besleyen akademisyen Belma Uzun 'köpekler torunlarımıza saldırıyor' diyen yaşlı bir çiftin saldırısına uğradı. Belma Uzun'a yönetiminde olduğu lüks sitede hayvanlarla ilgili katı kurallar konulmasına rağmen kendisinin başkalarının evlerinin önünde mama bırakması tepkilere neden oldu.

Büyükbakkalköy Mahallesi'nde geçtiğimiz çarşamba günü iddiaya göre, bir vakıf üniversitesinde akademisyen olan Belma Uzun, iş yerinden çıktıktan sonra sokak hayvanlarını beslediği mahalleye gitti. Sokak hayvanlarını beslediği sırada aynı mahallede oturan bir çift ile tartışmaya girdi.

TORUNLARIMIZA SALDIRIYOR

Evlerinin bulunduğu alana başıboş sokak hayvanları için mama bırakan Belma Uzun'a tepki gösteren yaşlı çift "Torunlarımız buradan geçemiyor, köpekler saldırıyor. Evimizin etrafına mama bırakmayın" dediler. Bunun üzerine Belma Uzun, yaşlı çifti kameraya alıp mamaları attıkları için kendilerini savcılığa şikayet edeceğini söyledi. Yayın sırasında çıkan tartışmada yaşlı adam süpürgeyle Belma Uzun'a vurdu. Akademisyen Belma Uzun, kendisine sopayla vuran yaşlı kişiden şikayetçi oldu.

SİTEDEKİ HAVUZU PİSLETEBİLİR

AKŞAM'ın ulaştığı Belma Uzun sosyal medyadan kendisine gelen 'Kendi oturduğu sitede hayvan besleyenler için katı kurallar var ancak başkalarının evinin önüne mama bırakıyor' eleştirilerine şu yanıtı verdi: "Bizim sitede yeşil alan az olduğu içir sokak köpeği yok. Ama kedi var. Sitemizde köpek parkı var, site sakinleri evcil hayvanını orada gezdiriyor. Ortak alanda ise müsaade etmiyoruz. Köpek gelip havuzun kenarına tuvaletini yaparsa burada insan sağlığı zarar görür. Ben sağlıkçıyım, köpek besliyoruz diye insan sağlığını ikinci plana atamam."

Uzun, başıboş sokak hayvanlarının saldırısından korkan, kendi evlerinin önünde beslenmesine ve çoğalmasına karşı olan vatandaşların tepkisine ise "O hayvanlar biz besliyoruz diye orada değil. Zaten hep oradalar. Birinin evinin önüne mama bırakıyoruz, kızıyor başkasının evinin önüne bırakırsak da öteki kızıyor. Yetkililerin bize mama koyma alanları oluşturması lazım. Sokak hayvanının bir insanın canına kastetmesini istemem" dedi.

SİTEDE BESLEMEYE İZİN YOK

Kalbimdeki Pati İzleri Derneği Başkanı Belma Uzun'un Ataşehir'de yaşadığı ve yönetiminde yer aldığı lüks sitede hem evcil hem de sokak hayvanları ile ilgili katı kurallar olması sosyal medyada eleştirilere neden oldu.

SOKAK HAYVANI GİREMEZ

Sosyal medyada Uzun'a "Kendi oturduğu yerde kural koyuyor, ancak 10 km uzağa gidip başkalarının evinin önünde besleme yapıyor" şeklinde tepkiler geldi. Sitenin internet sayfasında yer alan kurallarda şöyle: "Bağımsız bölümlerde komşuları rahatsız edecek hayvan beslenemez, kısa süreli dahi bulundurulamaz. Evcil köpekler hayvan gezdirme alanı haricinde serbest bırakılamaz. Hayvanın dışkı temizliğinden sahibi mesuldür. Sokak hayvanları belirlenmiş açık alan haricinde beslenemez, getirilemez."