Saç dökülmesine karşı savaşıyor! Bu vitaminlerden vazgeçmeyin...

Çoğu kişinin yaşadığı ortak bir problem vardır. Saç dökülmesi… Herkes saç dökülmesine karşı doğal yollar arar. Sizler için saç dökülmesini önleyecek vitaminleri araştırdık. İşte, o vitaminler…

Saç dökülmesi problemiyle savaşmak kolay değildir. Dökülmelere karşı birçok formül ve yol denenir. Sizler için saç dökülmelerini önleyecek vitaminleri araştırdık. Vücudunuzdaki eksiklikleri göz önüne getirerek bunları kullanabilirsiniz. İşte haberimiz...

A Vitamini

Vücudumuzdaki tüm hücrelerin A vitaminine ihtiyacı bulunur. Çünkü vücudumuzdaki tüm hücrelerin büyümesi için A vitamini gereklidir. A vitamini saç derisini besler. Bağışıklık sisteminin güçlendirir. Göz, cilt, diş ve kemikleri destekler. A vitamini sarı, kırmızı, turuncu ve yeşil sebzelerde bolca bulunur.

B Vitaminleri

Saç dökülmesinin en büyük sebeplerinden birisi B vitamini eksikliğidir. B vitamini eksikliğiniz var ise yumurta sarısı, peynir, pirinç, eti bol bol tüketmelisiniz.

D Vitamini

D vitamini saç foliküllerini uyarıda bulunarak saç tellerinin kalınlığına yardımcı olur. D vitamini güneştende alınabilir. D vitaminini balıklar, avokado, yumurta ürünlerinde bulabiliriz.

Çinko

Çinko mineralleri saç dokusunun gelişmesinde onarılmasında kullanılır. Çinko en çok hayvansal gıdalarda bulunur. Et ve süt ürünlerini bol bol tüketmeliyiz.

Demir

Saç dökülmesinin bir sebebide yeteri kadar vücudunuzun demir ihtiyacını karşılamamanızla alakalı. Demir açısından en zengin yiyecekler arasında kırmızı et, tavuk, balık bulunmaktadır.

E Vitamini

E vitamini hücre hasarını önler. Ayrıca E vitamini saçın kaybettiği parlaklığı geri verir. Fındık, buğday tohumu, ayçiçeği çekirdeği, kavrulmuş badem, fıstık ezmesi gibi ürünleri tükettiğinizde ihtiyacınız olan E vitaminini almış olursunuz.