''Sabrımız bir yere kadar''... Suriye'de PKK cirit atıyor

Başkan Erdoğan, “PKK/YPG/PYD, ABD'nin verdiği silah ve mühimmatlarla orada terör estiriyor. Artık Suriye'deki mücadelemiz farklı şekilde devam edecek” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Hz. Ali Camii'nde kıldığı cuma namazı çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Suriye'ye yeni harekat olur mu" sorusuna Erdoğan, "Bir yere kadar sabrımız devam etti. Son olarak 2 polisimiz burada şehit oldu. Zaman zaman sivillerden buralarda şehit olanları görüyoruz. Bütün bunlara karşı mücadelemiz bundan sonraki süreçte daha farklı şekilde devam edecektir" cevabını verdi.

PKK/YPG CİRİT ATIYOR

Erdoğan şu açıklamaları yaptı: "Suriye'nin kuzeyinde, PKK, YPG, PYD buralarda cirit atıyor. Bunlara destek veren ülkelerin başında da koalisyon güçleri, ABD geliyor. Bunların verdiği her türlü destek, silah, mühimmat bunlarla birlikte burada terör estiriyorlar. Bunlara karşı bizler mücadelemizi veriyoruz. Rejim bunlardan gücünü alıyor. Bir yere kadar sabrımız devam etti. Son olarak 2 polisimiz burada şehit oldu. Zaman zaman sivillerden buralarda şehit olanları görüyoruz. Bütün bunlara karşı mücadelemiz bundan sonraki süreçte daha farklı şekilde devam edecektir. Yani bu terör örgütlerine, Amerika'nın oradaki malum güçlerine karşı, rejim güçlerine karşı gerekli olan her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bu konuda kararlıyız."

HER SÖZLERİ YALAN

Başkan Erdoğan, muhalefetin başlattığı 'siyasi cinayetler' tartışmasıyla ilgili de, "Bu işin mercii yargıdır. Yargıya müracaat edersin. Deliller varsa yargı da bunların üzerine gider. Bu zat bugüne kadar hep akşam yalan, sabah yalan. Yalan terörü estiriyorlar. Acaba biz iktidarı nasıl zaafa düşürürüz, bunun gayreti içindeler. Bizler de yargıya müracaat ederek sorgulanmasını istedik. Siyasi cinayet işlenmesine, bunun ülkemizde yer etmesine fırsat vermeyiz ama bu tür iftira atanlara da meydanı boş bırakmayız" dedi.

KABİL HAVAALANI İÇİN ADIM ATABİLİRİZ

Erdoğan, Taliban heyetinin ziyaretiyle ilgili "Afganistan'ın alt yapısında, üst yapısında bizim çok emeklerimiz oldu. Son ana kadar sürdürdük. Kabil Havaalanı'nın işletmesini bizler sürdürüyorduk. Bundan sonraki süreçte de anlaşma yapılabilirse bu tür adımları atabiliriz" dedi. Erdoğan Azerbaycan'la yeni doğalgaz anlaşması için de "Tedbirlerimizi aldık, bundan soranki süreçte de alıyoruz. Azerbaycan'la yapılan anlaşmaların hepsi tedbire yöneliktir. Sıkıntı Türkiye için sözkonusu değil" diye konuştu.

İMAM HATİPLERİN ŞÖHRETİ SINIRLARI AŞTI

Başkan Erdoğan, İstanbul'da "70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu"nun açılışında konuştu. Erdoğan, "Birileri bu okullarımızı karalamaya çalışsa da milletimizin ilgilsine ket vuramıyor, bu okulların şöhreti sınırlarımızın ötesine geçmeye başladı" dedi.

BİZ İŞİMİZE BAKARIZ

CHP'nin tek parti dönemiyle ilgili eleştirilerde bulunan Erdoğan şunları söyledi: "Bugün 70 yaşında bir çınar olan imam hatipler aynı zamanda her adımı sabırla yürütülen kutlu bir mücadelenin sembolüdür. Kuruluşundan itibaren imam hatipler bu ülkede demokrasinin standardını gösteren bir mihenk taşı olmuştur. CHP zihniyeti, milletle, milletin değerleriyle hesaplaşmasını hep imam hatipler üzerinden yürütmüştür. Bu okulları daima bir tehdit olarak görmüştür. İstiklal Harbi'nde gencecik evlatlarını şehit veren bir ülkede 1950'ye vardığımızda durum buydu. Millet ölüsünü yıkayacak kimseyi bulamıyordu. Türkçe Ezan garabeti de insanımızın tahammül sınırlarını zorlayan bir hal almıştı. Derdimiz şu, bu ülkede eğer bugün ifademle bir dindar nesil yetiştirelim gayreti varsa bu hocalarımızın emekleriyledir. Bundan çok rahatsız olanlar yok mu? Var. Tam aksini savunanlar var. Varsın olsun, biz işimize bakacağız."