Saadet Partisi'nde Kılıçdaroğlu gerginliği! Haymana hareketi adaylığa itiraz etti

Milli Görüş'te önemli görevler üstlenen Haymana Hareketi, “Saadet Partisi'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay vermesi ile ilgili kararını tanımadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz” açıklaması yaptı.

Geçmişte Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Derneği başta olmak üzere Milli Görüş Hareketi'nde önemli görevler üstlenen Haymana Mutabakatı Heyeti, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktı. Aralarında MGV'nin son genel başkanı ve Saadet Partisi eski genel başkan yardımcısı İlyas Tongüç, Saadet Partisi eski genel Başkan yardımcısı Hasan Yaşar ile MGV'de saygı gösterilen Hasan Damar'ın olduğu Haymana Mutabakatı Heyeti'nin Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Yaşar, Saadet Partisi'nin "Bu milletin inançlarıyla, kavga etmiş, büyük tahribatlar yapmış partilerin karargahına" dönüştüğünü söyledi.

Yaşar, "Adaylık kararı Milli Görüş Hareketi'ni bağlamaz" dedi. Hasan Yaşar yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklandığı 6 Mart tarihini "Milli Görüş tarihine kara bir gün" olarak geçtiğini ifade etti. Yaşar "Bu çerçevede bizler, Saadet Partisi yönetiminin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay vermesi ile ilgili kararını tanımadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz" ifadelerine yer verdi.

VEKİLLİK KARŞILIĞI İHANET

Açıklamada "Henüz verilip verilmeyeceği meçhul olan bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ile 3-5 vekillik karşılığında kazanan tarafta olacağız avuntusuyla mukaddes dava peşkeş çekilmiştir. Bu sebepledir ki Saadet Partisi'nin yönetimi davasına ihanet etmiş, milletimizin nezdinde meşruiyetini kaybetmiştir" denildi.