Rüya tabirleriyle elebaşının talimatlarını göndermiş

İstihbarat birimlerinin Ukrayna’dan paketlediği FETÖ’nün sosyal medya uzmanı İnan’ın, teröristbaşı Gülen'in talimatlarını rüya tabirleri adı altında tabirci.com’dan yayınlandığı ortaya çıktı.

Muammer BAŞKAN

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden yalnızca 2 gün sonra yurtdışına kaçan FETÖ’cü Yusuf İnan, örgüt adına kullandığı internet sitelerinin serverlarının da bulunduğu Ukrayna’dan, MİT tarafından yakalanarak getirildiği İzmir’de tutuklandı. İnan’ın, bu hesaplar üzerinden örgüt adına algı operasyonları yürüttüğü, teröristbaşı Gülen’in talimatlarıyla devlet yöneticilerini itibarsızlaştırıcı yayınlar yaptığı kaydedildi. 

ADRES: TABİRCİ.COM 

FETÖ’nün tüm iletişim ağı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kesildi. İnan kriptolu haberleşme ağları tek tek deşifre edilince en eski iletişim kanallarından tabirci.com’u yeniden devreye sokmuştu.  İnan, tabirci.com üzerinden FETÖ üyelerinin ve yöneticilerinin haberleşmesini sağlıyordu. 

DARBE SİNYALİNİ VERDİ 

İnan’ın, ayrıca, hain darbe girişiminin 4 ay öncesinde 9 Mart 2016 günü kendisine ait internet sitelerinde, “TSK’da kimler ne zaman darbe yapacak” başlıklı köşe yazısı yazarak darbe planının sinyalini aylar öncesinden verdiği belirlendi. 

tabirci.com’da, darbe girişiminin öncesinde, Başkan Erdoğan’ı tehdit eden, ülkede iktidarın el değiştirip askeri darbenin olacağı yönünde, bizzat İnan tarafından kaleme alınan, “köşe yazısı görünümünde” yayımlanan birçok yazı tespit edildi. Son dönemde ‘tabir’ adı altında talimatların örgüt üyelerine gönderildiği belirlendi. Sayfalarda 15 Temmuz, 17-25 Aralık, Gezi olayları gibi saldırı sinyalinin verildiği, hatta kirli planlar için işbölümünün yapıldığı da görüldü.

Militanlarını uyardı

Pensilvanya’daki teröristbaşı Fetullah Gülen, örgüt üyelerini istihbarat operasyonlarına karşı videoyla uyardı: Hiçbir yerde ulu orta dolaşmayın. Her an kaçırılabilirsiniz.

Erdoğan ile askerin arası açılacak

İnan’ın, sahibi olduğu rüya tabiri sitesi “ruyaarsivi.com”da 23 Eylül 2015 günü “Erdoğan ile Askerin arası açılacak, ülke yönetiminde asker etkili olacak!” başlığıyla bir rüya ve tabirinin yayınlandığı, tabire de “Rüyanız askeri darbe benzeri olaylara, askerin etkin olmasına, Erdoğan ile asker arasında yaşanacak hoş olmayan bir sürece işaret etmektedir” yazdığı görüldü.

Deniz Gezmiş adına site

Yusuf İnan, emniyetteki ifadesinde, “news2023.com”, “denizgezmis.name.tr”, “aciladak.com”, “foundinan.com” ve “sehitlerolmez.com” isimli internet sitelerinin sahibi olduğunu belirtti.

25 Ocak’ta Oktar operasyonunu yazmış

İnan’ın, tutuklanan Adnan Oktar ve çetesiyle ilgili, sanki operasyon yapılacağını biliyormuşçasına 25 Ocak 2018 günü “Adnan Oktar ve kediciklerinden operasyon endişesi” başlıklı bir köşe yazısı yazdığı ve bunu Twitter’da paylaştığı ortaya çıktı.