Rütbe terfilerine yeni düzenleme

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinde asteğmen-albay arasındaki rütbe terfileri ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarında astsubaylığa ve subaylığa terfiler ilgili bakanlarca yapılacak. Ayrıca kararnameyle kaymakam adaylığı için mezun olunmasına gereken bölümlere yenileri eklendi

Türk Silahlı Kuvvetlerinde asteğmen-albay arasındaki  rütbe terfileri ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarında astsubaylığa ve  subaylığa terfiler ilgili bakanlarca yapılacak. 

  "Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer  Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında 4 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi"  Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de 10 Temmuz 2018'de yayımlanan 1 ve 3 sayılı  Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinin bazı maddelerinde değişiklik yapıldı.

Buna göre, Türk Silahlı Kuvvetlerinde asteğmen-albay rütbeleri  arasındaki rütbe terfileri, Milli Savunma Bakanı tarafından yapılacak.

  Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarında astsubaylığa ve subaylığa  terfiler, İçişleri Bakanının onayıyla gerçekleşecek.

Kaymakam adaylığı şartlarında düzenleme

Öte yandan, kararnameyle kaymakam adaylığı şartlarında değişikliğe  gidildi. Değişiklikle kaymakam adaylığı için mezun olunmasına gereken bölümlere  yenileri eklendi.

  Buna göre, kaymakam adaylarının, 1700 sayılı Dahiliye Memurları  Kanununda belirtilen şartlar yanında, yurt içindeki üniversitelerin veya diploma  denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı  üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin  uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye  ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya  bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde  seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmaları  veya üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih  bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler,  siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim  yapmış olmaları gerekecek.

Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, İçişleri Bakanlığı  tarafından yönetmelikle düzenlenecek.

AA