Rusya: Yaptırımlar uygulanması halinde AB ile ilişkileri koparmaya hazırız

Rusya, ekonomilerinin hassas alanlarını riske atacak yaptırım hamlelerinin yapılması durumunda Avrupa Birliği (AB) ile ilişkileri koparmaya hazır olduklarını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, AB tarafından atılması muhtemek yaptırımlara karşı önemli açıklamalarda bulundu.

Sputnik'in haberine göre, Rusya ekonomisinin hassas alanlarını riske atacak yaptırımlar uygulanması halinde AB ile ilişkileri koparmaya hazır olduklarını söyledi.

"BARIŞ İSTİYORSAN SAVAŞA HAZIR OLMAN GEREK"

Lavrov, "Hazır olduğumuz düşüncesi üzerinden hareket ediyoruz. Daha önce birçok kez gördüğümüz gibi, en hassas sektörler de dahil olmak üzere herhangi bir alanda ekonomimiz için risk oluşturacak yaptırımlar uygulandığını bir kez daha görürsek, durum bu. Kendimizi dünyadan soyutlamak istemiyoruz, ancak buna hazır olmalıyız. Barış istiyorsan, savaşa hazır olman gerek" ifadelerini kullandı.

RUSYA-AB KRİZİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı; İsveçli, Polonyalı ve Alman diplomatları Kremlin muhalifi Aleksey Navalnıy'a destek verdikleri gerekçesiyle sınır dışı edeceklerini açıklamıştı.

Bunun üzerine Almanya, Polonya ve İsveç, ülkelerinde faaliyet gösteren birer Rus diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etmişti.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, konuyla ilgili olarak, "Görünüşe göre, Rusya giderek Avrupa'dan bağını koparıyor." diye konuşmuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Diplomatların sınır dışı edilmesi, yasa dışı olaylar sırasında Moskova'daki bazı yabancı temsilciliklerin gerçekleştirdiği eylemlerin bir sonucudur. Rusya, bu tür eylemlere müsamaha gösterme niyetinde olmadığını net olarak ortaya koydu." demişti.