Rusya: Türkiye ile tüm askeri ilişkileri askıya aldık

Rusya Savunma Bakanlığı, olası hava kazalarının önlenmesi için açılan kırmızı hat da dahil olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri ile tüm ilişkilerin askıya alındığını duyurdu.

1

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'de olası hava kazalarının önlenmesi için açılan kırmızı hat da dahil olmak üzere Türkiye Silahlı Kuvvetleri ile tüm ilişkilerin askıya alındığını söyledi.

"ASKERİ İLİŞKİLERİ ASKIYA ALDIK KIRMIZI HAT DA DAHİL"

Sputnik'in geçtiği habere göre Konaşenkov'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Daha önce alınan karara göre, Rusya Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki tüm işbirliği kanalları askıya alındı. Buna Suriye'deki terörist yapılanmalarının imhası esnasında oluşabilecek hava kazalarını önlemek için başlatılan kırmız hat da dahil.

"PİLOTLARIN KONUŞMALARI UYDURMA"

Türkiye, Rusya'nın askeri ataşesine Rus Su-24 uçağına yapılan saldırıyla ilgili belgeleri vermeyi reddetti. Türkiye Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri, Rus ataşesine F-16 pilotları ile Su-24 pilotları arasındaki konuşmaları basına vermediklerini bildirdi. Bu bilgi, bugün basında çıkan ve pilotların konuşmasının yer aldığı iddia edilen haberlerin uydurma olduğunu kanıtlıyor.

"İNSANİ YARDIM KONVOYUNU RUSYA VURMADI"

Hayatta kalan Su-24 pilotunun kurtarıldığı bölgede faaliyet gösteren terörist gruplar imha edildi. Rus uçaklarının Suriye'de Türkiye'den gelen bir insani ayardım konvoyunu vurduğuna ilişkin haberler gerçeği yansıtmıyor."