Rusların gözü bu ziyarette

21 Haziran'da yasak bitebilir! 360 bin Rus turistin gözü bu ziyarette. Haziranda Türkiye'de tatil yapacak yaklaşık 360 bin Rus, Moskova'nın uzattığı uçuş yasağına takıldı. Bu hafta gelmesi beklenen Rus heyet, turizm merkezlerinde tedbirleri izleyerek yasağı gözden geçirecek.

AA

Rusya'da, koronavirüsle mücadele birimi Türkiye'ye yönelik uçuş yasağını ülkedeki salgının ciddiyetini koruduğu gerekçesiyle 21 Haziran'a kadar uzattı. 1-30 Haziran dönemi için 274 milyon euro tutarında tur satın alan yaklaşık 360 bin Rus turist mağdur oldu. Rusya'ya kısa süre önce yapılan ziyarette, sezon için alınan tedbirlerin muhataplara iletildiğini aktaran Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, "Rusya'dan belirli bir düzeyde, turizm bölgelerine muhtemelen Antalya'ya bir heyet gelecek. Aldığımız tedbirleri yerinde görecek" dedi.

HAREKETLİLİK ARTACAK

Rus heyetin 21 Haziran'dan önce gelerek inceleme yapacağını ifade eden Alpaslan, "Aldığımız işaretler ve tüm inancımızla, 21 Haziran'da bu kısıtlamanın kaldırılmasını, yine Almanya, İngiltere ve Hollanda gibi ülkelerde de daha uygun seviyelerde Türkiye'ye seyahatlerin başlamasını bekliyoruz. İç turizmde de haziran itibarıyla hareketlilik başlıyor. Temmuz, ağustos ve eylül aylarının istediğimiz düzeyde geçmesini bekliyoruz" diye konuştu. Alpaslan, bunların olması halinde çok ciddi talep geleceğini, 2019'daki bereketli günlere temmuzdan sonra dönmeyi planladıklarını söyledi.

Rusya Tur Operatörleri Birliği verilerine göre Rus turistler mayısta planladıkları tatillerini hazirana erteledi ancak bu kez yasakla karşılaştı. Rus turizm şirketlerinin ertelenen uçuşlar nedeniyle vatandaşlara yönelik borcunun 30 milyar ruble (yaklaşık 400 milyon dolar) düzeyinde olduğu tahmin ediliyor.