Kommersant gazetesi, Türkiye ile Azerbaycan'ı birbirine bağlayan yeni haritayı yayımladı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile Moskova'da gerçekleştirdiği toplantının detayları belli oldu. Kommersant gazetesi, Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılmasının ardından oluşan yeni haritayı yayımladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile 11 Ocak’ta Moskova’da gerçekleştirdiği zirvenin detayları belli oldu. Rus basını, Dağlık Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarılmasının ardından oluşan yeni haritayı yayımladı.

Aksam.com.tr’nin Kommersant’tan aktardığı habere göre, yayımlanan harita ile Türkiye’yi doğrudan Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye bağlayacak ticaret yolu da netleşmiş oldu.

Söz konusu zirveden çıkan kararlar, bölge ülkeleriyle arasındaki ticaret yollarındaki tıkanıklıkları çözen Azerbaycan için yeni bir zafer olarak görüldü. Ermenistan tarafında ise, 44 gün süren Dağlık Karabağ çatışmalarının ardından alınmış yeni bir mağlubiyet havası yaşanıyor.

Varılan anlaşma sonucunda oluşturulan yeni ticaret yolları üç temel üzerine yükseldi:

1. Azerbaycan’dan Nahçıvan ve Türkiye’ye uzanan bir yol

2. Rusya’dan Türkiye ve Ermenistan’a uzanan bir yol

3. Ermenistan’dan Rusya ve İran’a uzanan bir yol