Karla birlikte hava iyice soğudu. Hastalanmak an meselesi. Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök bağışıklığı güçlendirmekte kefirin mucizevi bir etkisi olduğunu söylüyor. Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık edinmiş kişilerin kefirin kullanımını öğrendiğini ama halkın ayran ya da yoğurt gibi kefiri alışkanlık haline getiremediğini ifade ediyor: Oysa çok değerli bir probiyotik. Bağırsak florasını düzenliyor. Kolon kanserine çok iyi geldiği araştırmalarla kanıtlanmış. Her gün bir bardak kefir içmek kışın hastalıklardan korur.
Yrd. Doç. Dr. Gök kefir mayasının bozulmasının zor olduğunu belirterek ”Doğru koşullarda saklarsanız ömrü uzun olur. Mayayı internet üzerinden satın alabilirsiniz. Pastörize günlük yarım litre cam şişe sütü oda sıcaklığına getirin. İçine bir tatlı kaşığı kefir mayası ekleyin, karanlık bir odada 24 saat muhafaza edin. Süre dolunca plastik süzgeç yardımıyla mayayı, sütten ayırın. Yeniden kefir yapmak için hiç metal değdirmeden, bir tahta kaşık yardımıyla tekrar mayayı süte katın. Süzdüğünüz kefiri ister ılık ister dolapta biraz soğutup için” diyor.
Kefirden cacık da olur, çocuklara meyveli içecek de!
RUS AJAN TARİFİ ÖĞRENMEK İÇİN KAFKAS KABİLESİNE SIZDI