Rümeysa'ya özel cevap... İBB Başkan adayı Murat Kurum: Gençler soracak, biz cevaplayacağız

AK Parti adayı Kurum, canlı yayında Gazze sorusu engellenen Rümeysa ile görüştü. Sosyal medyada lince kalkışanların oyunlarını bozan Kurum, “Gençlerin hiç bir sorusu cevapsız kalmayacak” dedi.

HABER MERKEZİ

Cumhur İttifakı ve AK Parti İBB adayı Murat Kurum, Habertürk'te yayınlanan 'Nedir Ne Değildir Özel' programında seçim süreci ve özel yaşamıyla ilgili soruları yanıtladı, eşiyle tanışma hikayesini de seyirci ile paylaştı. Programda Kurum'a Gazze ile ilgili bir soru yöneltildiği sırada, stüdyodan "Bu olmaz. Mikrofonu alabilir miyiz?" sesi duyuldu. Bunun üzerine genç, sorusunu soramayarak mikrofonu devretti. Sosyal medyadaki tepkilerin ardından programın moderatörü Mehmet Akif Ersoy, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ersoy, "Sadece Gazze sorusunu bölmedik. Bu siyasi bir program değil" diyerek başka siyasi sorulara da izin verilmediğini kaydetti.

O SORUYA 'ÖZEL' CEVAP

Rümeysa adlı gencin sorusunu sormasının engellemesi sonrası Kurum, sosyal medyada lince uğradı. Program sonrası Rümeysa ile görüşen Kurum trollerin oyunu bozdu. Kurum, "Program sonrasında, kardeşimizle görüştüm. Sorusunu sordu, ben de cevapladım. Gençler soracak, biz cevaplayacağız" diyerek soruyu ve kendi cevabını paylaştı.

İLK İFTAR ENGELLİLERLE

Kurum ilk iftarı da engellilerle yaptı. Hasköy'de düzenlenen Engelsiz Gönüller İftar Sofrası'nda konuşan Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütürken yaşam alanlarını tamamen engellilere göre tasarlayacaklarını aktardı. "Sizleri 'Risksiz İstanbul'un yanında 'Engelsiz İstanbul'a, 'Çilesiz İstanbul'a kavuşturacağız" diyen Kurum şunları söyledi, "İstanbul'da yaşamak siz değerli kardeşlerimiz için eziyete dönüştü. Kullandığınız asansörler çalışmıyor, otobüslerdeki engelli rampaları açılmıyor. 1 Nisan'dan itibaren engelli kardeşlerimiz için 'Engelsiz Seferberlik' ilan edeceğiz." Kurum, İstanbul'da 10 yeni engelsiz yaşam merkezi ve her iki yaka da birer tane Otizm Merkezi inşa edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kurum, Rümeysa'nın sorusunu program sonrası bir araya gelerek cevapladı.