Romanya, Türkiye'yi koronavirüste riskli ülkeler listesinden çıkardı

Türkiye ilk günden itibaren koronavirüse karşı aldığı etkin tedbirlerle dünya basınında gündeme geldi. Buna rağmen Avrupa'da bazı ülkeler Türkiye'ye turizm amaçlı seyahatin önüne engeller koydu. Romanya ise bazı Avrupalı ülkeler arasındaki bu trende uymayarak Türkiye'yi koronavirüs ile ilgili riskli ülkeler listesinden çıkardı

AA

Romanya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında her hafta güncellediği riskli ülkeler listesinden Türkiye'yi çıkardı.

Romanya Sağlık Bakanlığı Ulusal Hastalık Gözetim ve Kontrol Merkezinin internet sitesinde yayımlanan "epidemiyolojik olarak yüksek riskli ülkeler listesi"nden Türkiye çıkarıldı.

27 Temmuz'dan itibaren uygulanacak yeni listeye göre, Türkiye'den gelen kişilere ülkeye girişte 14 gün karantina uygulanmayacak.