Romanya Başbakanı Türkiye'de... Masada kritik konular var!

Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiriyor. Başkan Erdoğan, Romanya Başbakanı Ciolacu ile ikili ve heyetler arası görüşmeler yapacak. İkili, bölgesel ve küresel meselelerin ele alınacağı görüşmelerin ardından, Türkiye ile Romanya arasında işbirliğini artırmaya yönelik anlaşmalar imzalanacak.

aksam.com.tr

Başkan Erdoğan, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu'yu resmi törenle karşıladı.

Başkan Erdoğan, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

İKİLİ VE HEYETLER ARASI GÖRÜŞMELER YAPILACAK!

Başkan Erdoğan, Romanya Başbakanı Ciolacu ile ikili ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek.

Görüşmelerin ardından iki ülke arasında Romanya Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Birinci Toplantısı yapılacak.

BAŞKAN ERDOĞAN ORTAK BASIN TOPLANTISINDA HİTAP EDECEK!

Başkan Erdoğan, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Görüşmelerde iki ülke arasında ikili, bölgesel ve küresel meseleler ele alınacak.

ROMANYA VATANDAŞLARINA VİZE MUAFİYETİ!

Romanya'nın kimlik kartı hamili vatandaşlarının, Türkiye'ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Romanya'nın kimlik kartı hamili vatandaşlarının, Türkiye'ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanacak.

Söz konusu karar, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 18'inci maddesi gereğince verildi.

CİOLACU, ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu, Anıtkabir'e ziyarette bulundu.

Resmi temaslar için Türkiye'ye gelen Romanya Başbakan Ciolacu ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

Ciolacu, saygı duruşunun ardından fotoğraf çektirdi ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin kuruluşu münasebetiyle Ankara'ya resmi ziyarette bulunduğunu ifade etti.

Konuk Başbakan Ciolacu, deftere şunları yazdı:

"Cumhuriyetin kurucu Cumhurbaşkanı, vizyoner reformcu, askeri stratejist ve diplomat Mustafa Kemal Atatürk'e saygılarımı sunma ayrıcalığını hissediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzyıllık tarihi boyunca Romanya ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler, iyi komşuluk ve dostluktan NATO müttefikliğine ve bölgesel ortaklığa doğru aşamalı olarak gelişerek en üst düzey stratejik ortaklığa ulaşmıştır.

Karadeniz'in ve bölgenin güvenliği, uluslarımızın ekonomik refahı, karşılıklı ve stratejik çıkarlarımız için ikili işbirliğimizin, diyaloğumuzun devam etmesini ve daha da derinleşmesini sabırsızlıkla bekliyorum."