Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu... Dünyada 5. sırada!

Deniz doldurularak inşa edilen dünyadaki beşinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu. Başkan Erdoğan Kabine Toplantısında yaptığı açıklamada, Rize-Artvin Havalimanı'nın 14 Mayıs'ta açılacağını söyledi.

İHA-AA

Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından deniz dolgusuna yapılacak Türkiye'deki ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 2. havalimanı olma özelliğine sahip olacak Rize-Artvin Havalimanı'nda sona gelindi.

2 MİLYON 800 BİN METREKARELİK DENİZ DOLGUSU

Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy'de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca 1000 hektarlık alanda projelendirilen Rize-Artvin Havalimanı'nın temeli, 3 Nisan 2017'de Başkan Erdoğan tarafından atıldı.

Deniz dolgusu üzerine yapılan projede, mendireğin iç alanı yaklaşık 2 milyon metrekare ve toplam 2 milyon 800 bin metrekarelik deniz dolgusu, 100 milyon ton taş kullanılarak 4,5 yılda tamamlandı.

Yılda 3 milyon yolcu tarafından kullanılması beklenen ve altyapı çalışmaları, 1 milyar 78 milyon liraya mal olan Rize-Artvin Havalimanı deniz dolgusu, Türkiye'nin 783 bin 562 kilometrekare olan yüz ölçümünü de değiştirdi.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILIYOR

Deniz doldurularak inşa edilen dünyadaki beşinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu. Başkan Erdoğan bugün Kabine Toplantısında yaptığı açıklamada, Rize-Artvin Havalimanı'nın 14 Mayıs'ta açılacağını duyurdu

"BAYBURT VE GÜMÜŞHANE HAVALİMANI DA SÜRATLE DEVAM EDİYOR"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Erdoğan, Türkiye'nin en büyük mesafe katettiği alanlardan birinin havacılık sektörü olduğunu belirtti.

Yapılan yatırımlarla Türkiye'nin dört bir yanında 26 olan havalimanı sayısının 57'ye çıkarıldığını ifade eden Erdoğan, vatan topraklarının hiçbir köşesinin bu hizmetten mahrum kalmaması için havalimanı yapmaya uygun arazisi olmayan şehirler için deniz doldurarak bu imkanın da sağlandığını söyledi.

Daha önce Ordu-Giresun Havalimanı'nın bu şekilde inşa edilerek hizmete sunulduğunu hatırlatan Erdoğan, denizi doldurarak elde edilen arazi üzerinde yapılan Rize-Artvin Havalimanı'nda da bitme aşamasına gelindiğini bildirdi.

Rize-Artvin Havalimanı faaliyete geçtiğinde coğrafi özellikleri nedeniyle kara yolu ulaşımında güçlükler yaşanan Doğu Karadeniz bölgesinin herkes için kolayca erişilebilir bir yer olacağını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah 14 Mayıs'ta da Rize-Artvin Havalimanımızın açılışını yapacağız. Yurt içi ve yurt dışından Doğu Karadeniz bölgesine ve Gürcistan'a gidecek yolcular artık bu havalimanını kullanabileceklerdir. Havalimanımız kendi vatandaşlarımıza sağladığı kolaylıklar yanında bölge ülkeleri ile aramızdaki siyasi, sosyal ve ekonomik bağlantıyı da güçlendirecektir. Hızlı ve konforlu ulaşım imkanı sayesinde Doğu Karadeniz'in görenleri mest eden, görmeyenleri hayıflandıran tabii güzellikleri ve insani zenginlikleri turizm yoluyla ekonomimize kazandırılacaktır.

Bununla kalmıyoruz, Bayburt ve Gümüşhane Havalimanı da süratle devam ediyor. İnşallah onu da en kısa zamanda bitireceğiz. Bu arada Yozgat Havalimanı'nı da yine en kısa zamanda bitireceğiz. Onu da ülkemize, milletimize kazandıracağız."