HABER MERKEZİ
'İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü' davasının 29. duruşması Silivri'de görüldü. 92'si tutuklu, toplam 414 sanığın yargılandığı dosyada itirafçı sanık Adem Soytekin'in ifadeleri ve ring aracı iddiaları duruşmada gerginliğe yol açtı. Soytekin'in avukatı, müvekkilinin cezaevi ring aracında sözlü tacize ve hakaretlere uğradığını söyledi.
SANSÜRLEYEREK ANLATTI
Mahkeme başkanının talebiyle konuşan Soytekin, cezaevi aracında yaşandıklarını sansürleyerek şöyle anlattı: "Küfür içerikli ifadeler var. Murat Kapki bana 'Bu sürecin filmini çekeceğiz, sen de oynar mısın?' dedi. 'Hayır' dedim ve konu kapandı. Akşam cezaevine giderken tek bir araca bindik. Kapki, yanındakilere dönerek, 'Adem'e film çekeceğimizi söyledim' dedi. Bunun üzerine Buğra Gökce de bana küfretti."
Soytekin'in konuşması sıranda eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ayağa kalkarak tepki gösterdi; "Bu söylenenler çok ayıp, hepimiz zan altında bırakılıyoruz" dedi. Tansiyonun yükselmesi üzerine duruşmaya ara verildi.
AKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ DOSYASI KURULTAY DAVASINA GİRDİ
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin usulsüzlük iddiaları kapsamında açılan ceza davasında Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi 23 Şubat'taki duruşmada; İBB'ye yönelik dava ile sanıklar, suç konusu bakımından fiili ve hukuki irtibat bulunduğunu belirterek iddianamenin örneğini istedi. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi Aziz İhsan Aktaş suç örgütü iddianamesinin bir örneğini, Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. İddianame dava dosyasına eklendi.