Rezaleti örten FETO’cü polislere ceza yağdı

Erzurum’da, 15 yaşındaki zihinsel engelli kıza cinsel istismarda Gülen’in kardeşi ve yeğenin de adının geçtiği soruşturmayı kapatan 16 polise 5 yıldan 58 yıla kadar hapis istendi.

1

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 2007'de şikayet üzerine ortaya çıkan zihinsel engelli kız çocuğuna cinsel istismar olayı hakkında hazırlanan iddianame, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilerek dava açıldı. Fetullah Gülen'in kardeşi ve yeğeninin de aralarında yer aldığı soruşturmayı kapattıkları iddia edilen 3'ü emniyet müdürü, biri emniyet amiri olmak üzere 16 polis hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.  

DAVA 14 NİSAN’DA BAŞLIYOR

"Terör örgütüne üye olma", "suç uydurma" ve "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme" ile suçlanan polisler için 5 yıl 6 ay ila 58 yıl arasında hapis cezaları istendi. İddianamede, Fetullah Gülen'in akrabaları hakkındaki cinsel istismar iddialarının, örgüt üyelerince üzerinin kapatılması sonucu daha önce bir sonuca bağlanamadığı belirtildi. Davanın görülmesine Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 14 Nisan'da başlanacak.