Torba yasada hangi aflar var?

TBMM Genel Kurulunda, ''Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, üniversitelerden kaydı silinenlere af'' gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı yasalaştı.

TBMM Genel Kurulunda, "Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, üniversitelerden kaydı silinenlere af" gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı yasalaştı. Kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen, 7103 Sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

2018 TORBA YASASINDA AF VAR MI?

Çıkacak yeni torba yasasında hüküm giymiş mahkumlar için Af söz konusu olmayacak. Resmi bir açıklama yapılmaması ile birlikte 2018 yılı itibariyle borç ve hüküm Afları çıkması beklenmiyor.

BEKİR BOZDAĞDAN MAHKUM AFFI AÇIKLAMASI

Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ" Hükümetimizin gündeminde af söz konusu değildir." dedi

Bozdağ "MHP ayrı bir parti AK Parti ayrı. Her parti kendi görüşünü dile getirmekte serbesttir. Hükümetimizin gündeminde af söz konusu değildir." dedi.

"TERÖRİSTLERE ASLA VE ASLA AF SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Bahçeli'nin af çıkışına Hükümet kanadından ilk tepki Başbakan Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, "Hükümet olarak bizim gündemimizde teröristlere asla ve asla af söz konusu değildir." sözleriyle Bahçeli'ye kapıları kapattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MAHKUM AFFI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af önerisinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sayın Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi tabi kendisine ait bir taleptir, tekliftir. Ama bizim şu anda hükümetimizle böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok' dedi. 

TORBA YASA SON DAKİKA!

TBMM Genel Kurulunda, "Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, üniversitelerden kaydı silinenlere af" gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı yasalaştı.

Kanuna göre, yapılandırmaya konu alacaklar; alacaklı idare, alacak türü ve alacağın dönemi itibarıyla belirleniyor.

Yapılandırmaya konu alacakların ait olduğu idareler; Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri, belediyeler, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) olarak düzenleniyor.

Milyonlarca vatandaşın vergi ve vergi cezaları, bazı idari para cezaları, ecrimisil ile öğrenim ve katkı kredisi gibi bazı kamu alacakları, gümrük vergileri ve bu vergiye ilişkin idari para cezaları, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi fer'i alacakları yeniden yapılandırılıyor.