Rasim Bölücek hakkında her şey

Eski MİT’çi Enver Altaylı ile bin 159 telefon görüşmesi yaptığı FETÖ iddianamesinde yer alan Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Rasim Bölücek’in ismi daha önce pek çok kez gündeme geldi.

Bölücek adı, 23 Eylül 2011’de gazetelere yansıyan “MHP’nin danışmanı CHP’ye transfer oldu” başlığıyla duyulmaya başlandı. Habere göre, Bölücek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine CHP’de danışmanlık yapma teklifini kabul etti.

Tıp doktoru olan Bölücek’in, ‘sağ seçmenle CHP arasında ilişkiyi sağlamak’ amacıyla partiye katıldığı, 1987’den itibaren MHP’nin yanısıra 8 farklı partide kampanya yürüttüğü de belirtildi. 

Bölücek’in, 11 Şubat 2015’te 7 Haziran seçimi için istifa ettiğinde ‘RTÜK Başkanlık Müşaviri’ de olduğu ortaya çıktı

İDDİALARI CHP’LİLER AÇIKLADI

17 Eylül 2015’te, Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, CHP’nin Bölücek’i 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı göstereceğini yazdı. Bayer, “öfkeli bir CHP’li”nin şu sözlerini aktardı: “...Kılıçdaroğlu’nu çok etkiliyor ama akıl verdiği önerilerin tümü boş çıktı. Gökçek’e karşı ‘devşirilen’ Mansur Yavaş’ı getirdi, kaybettik. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday yaptıran oydu, Kılıçdaroğlu’na Bahçeli’ye ‘Başbakan ol’ önerisini söyleten de o... Dünyanın neresinde görülmüştür; bir ‘danışman’ın koalisyon görüşmelerine katılan dört üyenin yanında yer alması?”

14. KATTAKİ DANIŞMAN 

Bölücek, Mart 2019’da yerel seçim öncesi İzmir’de CHP’ye ilişkin yazılarıyla tanınan Doç. Oktay Gökdemir’in sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme geldi. Gökdemir, şöyle yazdı: “Hepimiz Genel Merkezi 13 kat biliyorduk. 14 katmış. CHP’li vekiller bile bilmiyor. Burada Genel Başkanının başdanışmanı ve siyasi söylem danışmanı, bütün polemiklerini, konuşma metinlerini yazan bir arkadaş oturuyor. Gizemli, müphem. Aynı zamanda etkili, yetkili de. Adı Rasim Bölücek. (...) Genel Başkanının 15 Temmuz için ‘kontrollü darbe’ mottosu da arkadaşımıza aitmiş.”

ADRESİ HALA NEW YORK’TA

Bölücek, 5 Mayıs 2019’da da, CHP yönetimine geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin inşaat projelerini yapan şirketi Metropol A.Ş.’nin yönetimine getirildi. Atama, CHP’de de ‘ikinci maaş’ tepkisi çekerken, Bölücek’in ‘ikametgah adresinin ABD olduğu’ ortaya çıktı.

GÖRÜŞMELER  İDDİANAMEDE 

Bölücek’in adı, Altaylı hakkında hazırlanan iddianamede de geçti. İddianamede, Bölücek’in Altaylı ile iki ayrı cep telefonu hattından bin 159 görüşme yaptığı; Rasim Bölücek’e ait mesajlaşma ekran görüntülerinin Altaylı’ya iletildiği; Altaylı’nın cep telefonunda bulunan bu görüntülerde Bölücek’in Şakir Şen adlı bir kişiyle New York’ta görüşme planı üzerinde konuştukları; Şakir Şen’in FETÖ/PDY Terör Örgütü üyesi/yöneticisi olduğunun değerlendirildiği; Şakir Şen’in ‘kendileri çok ciddi grip olmuş, kabul edemedi maalesef. drlar kimseyle görüşmesine müsaade etmiyor’ ifadesinden FETÖ elebaşı ile görüşme hakkında konuşulduğunun anlaşıldığı belirtildi. 

NE DAVA AÇILDI NE AÇTI 

Ancak, hakkında yazılan bütün iddialara karşı Bölücek’in açtığı bir dava haberine rastlanmıyor. Aynı şekilde, Bölücek hakkında da, FETÖ iltisakı iddiaları nedeniyle açılmış bir davaya ilişkin bilgi bulunmuyor.  Bölücek dün Hürriyet Gazetesi’ne verdiği röportajda, ülkücü bir aileden geldiği için Enver Altaylı’yı tanıdığını belirterek, “Enver Abi hiperaktiftir, beni günde 10 kez aramıştır. Çekincem olsa kendi telefonumu kullanmazdım. Suç teşkil edecek durum değil” dedi.