Ranta geçit yok! Yine yeşil olacak

Yanan orman beton değil yine yeşil olacak. Marmaris'te önceki gün yanan orman, tam 13 yıl önce yine küle dönmüştü. Bugün olduğu gibi o zaman da aynı bölgenin imara açılıp otel yapılacağı iddia edilmişti. Ancak korunan alan yeşillendirilmiş, AKŞAM da eski haline dönen ormanı 2 yıl önce manşetine taşımıştı.

ENDER TÜRKKAN

Doğa ve tatil cenneti Marmaris'in İçmeler Mahallesi'nde önceki gün çıkan yangında 25 hektarlık kızılçam ormanı küle döndü. Türkiye, söndürme çalışmasında şehit düşen orman işçisi Görkem Hasdemir'e ağlarken, sosyal medyada "Yanan bölge imara açılacak, otel yapılacak" iddiasıyla kara propaganda yapıldı. Provokatörlere tepki gösteren Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Vatandaşlarımız merak etmesin, ilk fırsatta bu bölgeye dikim yapacağız" diye konuştu.

YALANA EN İYİ YANIT

Önceki gün küle dönen bölgenin 3 kilometre uzağında bulunan Armutalan Mahallesi'ndeki 5 hektarlık ormanlık alan da 27 Haziran 2008'de yanmıştı. O dönemde bölgenin ranta açılacağı ileri sürülmüştü. Ancak, yıllarca süren çabalar sonucu bölge yeniden yeşillendirmiş, AKŞAM da aradaki farkı 2 yıl önce fotoğraflarıyla manşetine taşımıştı. Buna rağmen son yangında aynı kara propaganda sahneye konuldu.

Marmaris'te önceki gün yanan ormanlık alan tam 13 yıl önce de alevlere teslim oldu. Provokatörlerin imara açılacağını ileri sürdükleri bölge korunarak yeniden yeşillendirildi. AKŞAM, 26 Ağustos 2019'daki manşetinde eski görünümüne kavuşan ormanın son halini kamuoyu ile paylaşmıştı.

2008

2008'de yanan bölge için "İmara açılacak" propagandası yapılmış, AKŞAM 11 yıl sonra yeşillenmiş halini manşete taşımıştı.

ŞEHİDİN ADI VERİLECEK

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Yanan alanda Görkem Hasdemir adına hatıra ormanı oluşturmayı teklif edeceğiz" dedi.

Görkem Hasdemir 2 çocuk babasıydı.

KAHRAMANA VEDA

Marmaris'teki orman yangınında alevlerin arasında kalarak şehit olan orman işçisi Görkem Hasdemir, Köyceğiz'de son yolculuğuna uğurlandı. Ceneza törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, şehidin tabutunu cenaze aracına kadar taşıdı.

CENAZE DÖNÜŞÜ YİNE YANGIN

Muğla Ula'da orman yangını çıktı, alevler yola kadar taştı. Şehit ormancının cenaze töreninden dönen ekip alevlere müdahale etti.