Bu sene bayramda yasak olacak mı? Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı geldi mi?

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Kabine Toplantısı düzenlendi. Yeni tip koronavirüs salgını sonrası ülkemizde çeşitli tedbirler alınmaya devam ediyor. Ramazan ayına girmemizle beraber ile akıllara Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı geldi mi? Bu sene bayramda yasak olacak mı? sorusu gündeme geldi. İşte yeni kararlar...

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağına ilişkin son durum açıklamaları takip ediliyor. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Kabine Toplantısı gerçekleşti. Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzun süredir ülkemizde hafta sonu sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Peki, Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı geldi mi? Bu sene bayramda yasak olacak mı?

RAMAZAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

"RAMAZAN AYININ İLK İKİ HAFTASINDA KISMİ KAPANMA UYGULAMASINA GEÇİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirlerin biraz daha sıkılaştırılarak kısmi kapanma uygulamasına geçileceğini ve kısmi kapanmanın yarın akşam saati itibarıyla başlayacağını belirterek şunları kaydetti:

"İki haftalık dönemde hedeflediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecek. Hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellenmiştir. " dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede ise şu ifadelere yer verildi: "16 Mayıs 2021 Pazar günü saat 24.00'e kadar yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane, tatlıcı gibi yerler) işyerlerinin iç veya dış alanlarında masada müşteri kabul edemeyecek."

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

11 ayın sultanı Ramazan 13 Nisan'da günü başlayacak. İlk sahura ise 14 Nisan Mayıs gecesi kalkılacak. Ramazan Bayramı'nın birinci günü 13 Mayıs'ta başlıyor. 15 Mayıs bayramın son günü olacak.

KABİNE TOPLANTISI KONULARI

Ramazan ayı boyunca;

Seyahat yasağı

Tam kapanma

Okulların durumu

Restoran, kafe gibi yiyecek-içecek sektörünün faaliyeti

20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşları sokağa çıkma saatleri olacağı öngörülüyor.

65 yaş üzeri ve 20 yaş altı sokağa çıkma saatleri değişecek mi? 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kaça kadar?