Rahip Brunson davası sona erdi

Mahkeme 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Brunson ev hapsi ve yurt dışı yasağı kaldırılıp serbest bırakıldı.

Başkan Trump, Brunson’ın “İyi durumda” olduğunu ve Cumartesi günü ABD topraklarında olacağını duyurdu. Brunson’ın içerisinde bulunan uçağın Türkiye Hava sahasının dışına çıkmasından hemen sonra yaptığı açıklamada Trump “Onu tekrar yanımızda görmekten onur duyuyoruz. Çok çekti” dedi. Brunson’ın Andrews Üssüne Cumartesi öğle saatlerinde gelmesi bekleniyor. Trump daha sonra Brunson’ın Oval ofisi ziyaret edeceğini duyurdu. Brunson’ın bırakılması ile ilgili Türkiye ile bir anlaşma yapılmadığı konusuna da değinen Trump “ortada hiçbir anlaşma yok. Anlaşma yok” dedi.

Brunson’ın ABD’ye dönüşünün yargıç Brett Kavanaugh’ın Anayasa mahkemesine atanmasından sonra kasım ayında gerçekleşecek seçimlerden evvel ikinci bir zafer olduğu belirtiliyor.

KARAR ÇIKTI!

SON DAKİKA… Mahkeme 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Brunson ev hapsi ve yurt dışı yasağı kaldırılıp serbest bırakıldı.

SON DAKİKA…

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve öğlende verilen aranın ardından tekrar devam edilen davanın duruşmasında, savcı esas hakkındaki mütalaasını vermeye başladı.

Saat 14.55 itibarıyla savcı esas hakkındaki mütalaasını vermeye başladı. Brunson için adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep eden savcı, örgüte üye olmaktan 10 yıla kadar hapis talebinde bulundu.

BRUNSON SERBEST KALACAK MI?

Yaklaşık 2,5 aydır ev hapsinde tutulan ve Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Andrew Craig Brunson'ın İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşması başladı. Duruşma verilen öğle arasının ardından devam ediyor. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Brunson için adli kontrol şartlarının kaldırılmasını ve ''örgüte üye olmak''tan 5 ila 10 yıl arasında hapis talep etti. Alt sınırdan ceza verilirse Brunson'ın yattığı süre de göz önüne alınarak tahliye edilmesi bekleniyor. Beraatini isteyen Brunson ise ''Türkiye'yi seviyorum masumum'' ifadesini kullandı.

RAHİP BRUNSON DAVASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Türkiye'de yaklaşık iki yıldır tutuklu bulunan İzmir'deki Protestan cemaatine ait Diriliş Kilisesi'nin ABD'li Pastörü Andrew Craig Brunson hakim karşısına çıkıyor. 25 Temmuz'da tutukluğu ev hapsine çeviren İzmir Ağır Ceza Mahkemesi Brunson’a elektronik kelepçe takılmasına hükmetmişti. Brunson 12 Ekim’de bir kez daha hakim karşısına çıkacak.