'R' harfini söyleyemeyen hain general

FETÖ'cü Bekir Ercan Van’ın, ‘R’ harfini telaffuz edememesine rağmen, ‘tuğgeneral’ rütbesine kadar yükseltildiği belirlendi.

Soner KAN

15 Temmuz’daki ‘kanlı darbe girişimi’ sırasında TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni bombalayan F-16’lara tanker uçaklarla havada yakıt ikmali yaptıran, İncirlik Hava Üssü’nün eski Türk komutanı Tuğgenaral Bekir Ercan Van ile ilgili olarak çarpıcı bir bilgiye daha ulaşıldı. 

BEN ALACAKTIM SİZ GELDİNİZ 

İhraç edilen ve kalkışmanın başarılı olması halinde ‘sıkıyönetim komutanı’ olarak atanacağı belirlenen Tuğgeneral Bekir Ercan Van’ın, darbe gecesinde kendisini gözaltına almaya gelen emniyet müdürüne de; “Ben sizi içeri alacaktım, siz beni almaya geldiniz” dediği ortaya çıktı. Van’ın, istihbarat subayını da İncirlik’te saklayıp, polisten kaçırmaya çalıştığı bilgisine de ulaşıldı. 

RÜTBE ALMASI İMKANSIZ

Van’ın İncirlik himmetlerinden topladığı paraları uçaklarla ABD’ye bizzat gönderdiği ortaya çıktı. Van ile ilgili bir diğer iddia ise, ‘r’ harfini telaffuz edememesine rağmen, FETÖ yapılanması içinde yer alıp,paralelciler tarafından ‘tuğgeneral’ rütbesine kadar yükseltilmesi oldu. Bilindiği gibi ‘s’ ve ‘r’ gibi harfleri telaffuz edemeyen ve ‘peltek’ olarak görülen kişiler, hem orduda, hem de emniyette rütbe alamıyor.