PYD’ye Fırtına gibi cevap

PYD ve Esad'ın bölgede fiili durum yaratmak için yaptığı tacizlere sessiz kalmayan TSK, Fırtına obüsleriyle anında karşılık verdi.

1

ABD'nin desteğini arkasına alan PYD'nin ve Esad'ın bölgede fiili durum oluşturma çabalarına Türkiye set çekti. Rejim güçleri, Hatay Çalıboğazı'na havan topu attı. Azez'e yaklaşan PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ise ilçenin güneybatısında yer alan Maranas’tan Akçabağlar Üs Bölgesi’ne ateş açtı. TSK, bunun üzerine Fırtına obüslerini devreye soktu, PYD mevzilerini bombaladı. 

SÖZDE ÜSLERİ YERLE BİR EDİLDİ

Angajman kuralları çerçevesinde yapılan operasyonda Azez ile Minnig Havaüssü arasındaki Maranas Köyü’ne 1 kilometre mesafede bulunan PYD üssü, yerle bir edildi. PKK bağlantılı YPG iki gün önce stratejik Minnig Hava Üssü'nü ele geçirmişti. YPG'nin sonrasında Türkiye sınırında bulunan ve muhaliflerin can damarı olarak bilinen Azez’e operasyon başlattığı biliniyordu. 

ABD: DURUMDAN ENDİŞELİYİZ

PYD resmi Twitter hesabından hava üssünün vurulduğunu doğruladı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby ise "Halep'in kuzeyindeki durumdan endişeliyiz ve tarafların yükselen tansiyonunu düşürmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sessiz kalmamızı kimse beklemesin

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzincan'da YPG mevzilerinin vurulmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Davutoğlu “Suriye rejiminin uzantısı olan bu terör örgütü,  Azez'e dönük bir saldırı yaptı. Bu saldırılar sırasında sınırlarımıza yönelik tacizler oldu.  Angajman kuralları çervesinde, Azez ve civarındaki tehdit oluşturan PKK uzantısı güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur” ifadesini kullandı. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile de görüştüğünü belirten Davutoğlu, “Biden'a her türlü önlemi alacağımızı söyledim. YPG'nin eli kanlıdır, rejim işbirlikçisidir. YPG bir Kürt örgütü değildir. PKK ve YPG bir terör örgütüdür. YPG Azez ve çevresinden uzaklaşacak. Türkiye'nin sessiz kalmasını kimse beklemesin” dedi.