PYD’nin yalanları harekata kadar!

TSK’nın Fırat operasyonuyla bozguna uğrayan PYD uluslararası kamuoyunda Türkiye’yi karalamak için kendi yalanlarına sarıldı. İşte o tek tek çürütülen yalanlar!

TSK'nın Cerablus harekatıyla paniğe kapılan PKK'nın Suriye uzantısı PYD uluslararası alanda kendisini mağdur göstermek için çeşitli yalanlara başvurdu. TSK'nın bölgede bulunan tüm Kürt gruplarına yönelik operasyon yaptığından DAEŞ ile ittifak yaptığına varana kadar birçok yalan güvenlik kaynakları tarafından tek tek tespit edilip çürütüldü. 

İsim oyunu!

Güvenlik kaynakları YPG'nin sürekli çeşitli isimlerin çatısı altına girerek kendini aklamaya çalıştığını belirtti. 13 gruptan oluşan Demokratik Suriye Güçleri (SDG)'nin yüzde 90'ının PYD/YPG'li teröristlerden oluştuğu görülüyor. Bu isimler şöyle: PYD: Demokratik Birlik Partisi, YPG: Askeri kolu Halk Koruma Birlikleri veya Halk Savunma Birlikleri, YPJ: Kadın Savunma Güçleri, SDG veya DGS Demokratik Suriye Güçleri, Münbiç Askeri Konseyi.

İşte diğer gruplar!

1. Halk Koruma Birlikleri (YPG)

2. Kadın Savunma Güçleri(YPJ) 

3. El-Sanadid Güçleri

4. Süryani Askeri Meclisi (MFS) 

5. Burkan el-Fırat  

6. Liva Tuvar el-Rakka

7. Kuzey Güneşi Tugayı 

8. Selçuk Tugayı

9. El Cezire Tugayları

10. Kürt Cephesi 

11. Ceyş-ul Tuvar (Devrim Ordusu)

12. Tahrir Tugayı 

13. Liva 99 Muşat

Sıcak çatışma yok!

YALAN: Menbiç’e yönelik harekat Rojava Kürtlerine ve hatta dört bölgede bulunan Kürdistan’a yönelik açılmış bir savaştır. Kuzeydeki Kürtler buna sessiz kalamazlar. 

GERÇEK: Bu yalanı bahane eden YPG koalisyon ülkelerinden DAEŞ'e karşı aldıkları silah ve mühimmatla ÖSO’ya destek veren TSK tanklarını hedef alıyor. Güvenlik kaynakları son dönemde YPG'nin DAEŞ ile hiçbir sıcak çatışmaya girmediğini tespit etti.

Bina değil cephanelik

YALAN: TSK içinde sivillerin olduğu binaları vuruyor. Sivil katliam yapılıyor. 

GERÇEK: İçinde sivillerin olduğu iddia edilen binalar cephanelik çıktı. Bu binalardan silahlar fışkırdı. Operasyonda ölü ele geçirilenler TSK tanklarına ateş açan üzerinde bölücübaşı Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu üniformalar giyiyordu ve hepsi ağır silahlıydı.

Operasyon başlatıldı

YALAN: Türkiye ile DAEŞ anlaştı. Azez ve Cerablus arasındaki bölge boşaltıldı. 

GERÇEK: Türkiye 24 Ağustos’tan bugüne kadar anlaştığı yalanı uydurulan DAEŞ'li 52 teröristi etkisiz hale getirirken tüm hedefleri tam isabetle yerle bir etti. PYD/YPG terör örgütün 28 teröristi (3 canlı yakalama) bulunmamaları gereken bölgelerde (ABD de bu bölgelerden çekilin demesine rağmen) etkisiz hale getirildi. 

DAEŞ ile işbirliği 

YALAN: DAEŞ ile ÖSO savaşamaz. DAEŞ ile en iyi mücadeleyi YPG yapabilir/biz yaparız. 

GERÇEK: ÖSO’ya koalisyon güçlerince YPG'ye verilen desteğin 1/4'ü verildi.

YALAN:  Türkiye ABD ve Rusya ile anlaştığı haberleri doğru değildir. 

GERÇEK : Bu iddialar sadece PKK'nın sesi konumundaki medya organlarının yalanı.