PYD’nin gasp planı adım adım ilerliyor! 

Terör örgütü PYD'nin Rakka'daki 'etnik' planı, ABD’nin desteğiyle gerçekleşiyor. DEAŞ’ın çekildiği yerleri işgal eden teröristler, 100’ün üzerinde yerleşim bölgesini kendisine bağladı.

Osman Nuri CERİT / ANKARA

Arap ve Türkmen nüfusun yoğun olduğu Rakka topraklarını, silahlı gücü YPG’yi kullanarak gasp eden terör örgütü PYD, uyguladığı işgal politikasını meşrulaştırmak için 'sivil meclisler' adıyla sözde yönetimler oluşturuyor. Yerel kaynaklardan gelen bilgilerle birlikte nisan ayında PYD tarafından kurulan sözde Rakka Sivil Meclisi’nin eş başkanı Leyla Mustafa tarafından yapılan açıklama, bölgedeki 100’den fazla belde ve köyün, PYD’nin uydusu göstermelik meclisler tarafından yönetildiğini doğruladı. 

Mustafa bilinçli seçildi!

Tel Abyad’da da eş başkanlık yapan ve şimdi de İşgalin sivil ayağını yürüten PYD’li Leyla Mustafa'nın, Rakka’da görevlendirilmesi tesadüf değil. Mustafa’nın daha önce eş başkanlığını yaptığı Tel Abyad Sivil Meclisi, önce “özerklik” kararı almış, ardından da deffacto bir yapılanma olan sözde Kobani kantonuna bağlanmıştı. Tel Abyad’da sahnelenen oyunu Rakka’da da sahnelemek için harekete geçen terör örgütü, Mustafa kanalıyla ince planın mesajını verdi. Geçtiğimiz günlerde, terör örgütü PKK yayın organına konuşan Mustafa, Rakka kırsalında 100’ün üzerinde noktada 'sivil meclis' oluşturulduğunu açıklayarak 'işgal' operasyonunu örtülü ifadelerle doğruladı. 

SDG ADIYLA ORTAK YAPTIK!

Suriye’de iş birliği yaptıkları Kürt gruplarla ilgili değerlendirmelerde bulunan ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin askeri kanadı YPG’nin nasıl isim değiştirdiğini açık ifadelerle dile getirdi. Orgeneral Thomas, Türkiye’nin, terör örgütü PKK ile ilişkili görmesi sebebiyle YPG’ye 'isim değiştirme' tavsiyesinde bulunduklarını, bunun üzerine örgütün, adını 'Suriye Demokratik Güçleri' (SDG) olarak değiştirdiğini söyledi. PKK/PYD’nin kuzey Suriye’de demografik bakımdan baskın unsur olduğunu savunan Thomas, “Brett McGurk gibi bir partnerim olduğu için şanslıydım çünkü (SDG unsurları) benim veremeyeceğim şeyleri istiyorlardı. Suriye’nin geleceğinin konuşulduğu Cenevre ve Astana gibi yerlerde masada olmak istiyorlardı. PKK ismi altında hiçbir zaman masada olamazlardı” ifadelerini kullandı.