Putin Türkiye'ye geliyor... Kritik ziyaretin tarihi belli oldu

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretinin Şubat ayında gerçekleşeceğini söyledi.

SPUTNIK Türkiye

Basın toplantısı düzenleyen Uşakov'a sorulan Vlademir Putin Şubat ayında Türkiye'yi ziyaret edecek mi? sorusu üzerine, "Evet, ziyaret için hazırlıklar yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının, Ukrayna barış müzakerelerinin yeniden başlatılması olasılığının Putin ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından istişare edilecek mi? sorusu üzerine ise Uşakov, "Ukrayna konusunun görüşmenin ana maddelerinden biri olacağını söyleyebilirim" dedi.

Rusya lideri Putin, 14 Aralık'taki yıl sonu programında Türkiye'yi ziyaret etme planlarıyla ilgili soruya "Biz, Sayın Erdoğan'la bu konularda sürekli temas halindeyiz ve yakın tutumlara sahibiz. Kendisiyle buluşma imkanı bulmayı kesinlikle başaracağımızı düşünüyorum. Kısa süre önce bir ziyaret planlıyordum ancak, burada bir sır yok, Başkan Erdoğan'ın programı nedeniyle olmadı. Türkiye'ye uçmaya hazırdım, bunu kendisine söyledim ancak hem onun hem de benim takvimim nedeniyle olmadı. Böyle şeyler oluyor" diyerek 2024'ün başında ziyaret gerçekleştirme konusunda mutabakat sağlayabileceklerini ifade etmişti.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı'ndan bir yetkili ise Sputnik'e demecinde Putin'in o tarihteki ziyaretine ilişkin herhangi bir bilginin bulunmadığına dikkat çekerek, tarihler üzerinde diplomatik kanallar üzerinden mutabakat sağlandığını söylemişti.

Öte yandan görüşmenin ise 12 Şubatta gerçekleştirileceği iddia edildi.