Provokatörlerden Boğaziçi Üniversitesi'ne işgal girişimi

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasını bahane ederek yürüyüş yapan bir grup provokatör rektörlük binasını ablukaya aldı. İstanbul Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasında, ''Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericiler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır.'' denildi.

İstanbul Valiliği tarafından, pandemi nedeniyle toplu yürüyüş ve toplanmanın yasaklanmasına rağmen Boğaziçi Üniversitesi etrafında toplanan bir grup provokatör, işgal girişiminde bulundu. 

Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan grup, rektörlük binasını ablukaya aldı.

Rektör Melih Bulu’nun rektörlük binasından çıkışını engelleyeceklerini ifade eden grup, devlet aleyhine de sloglanlar attı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayla ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversite özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur. Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericiler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır." ifadelerine yer verildi. 

159 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde yapılan uyarılara rağmen eylemlerini sürdüren 159 kişinin Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen 108, Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerinden vazgeçmeyen göstericilerden 51 olmak üzere toplam 159 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.