Provokatör işbaşında

Provokatif saldırı. İzmir'de eski bir sağlık çalışanı olan Onur Gencer, HDP il binasına girerek rastgele ateş açtı. Saldırıda Deniz Poyraz hayatını kaybetti. Cinayeti lanetleyen Adalet Bakanı Gül, “Provokasyonların hedefi karanlıktır, izin vermeyeceğiz” dedi.

AA-DHA

İzmir Konak'ta eski bir sağlık çalışanı olduğu belirtilen Onur Gencer, HDP İl Başkanlığı'na silahlı saldırıda bulundu. Olayda o sırada binada tek olan Deniz Poyraz hayatını kaybetti. Saldırgan Gencer ise çatıda yakalanarak gözaltına alındı. İzmir Valiliği, soruşturmanın tüm yönleriyle sürdüğünü belirtti.

ANNESİNİN YERİNE GELDİ

Saldırıda hayatını kaybeden Poyraz'ın, partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlandığı için bir günlüğüne onun yerine işe geldiği öğrenildi. Poyraz'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp morguna kaldırıldı. Anne Fehime Poyraz ise "Yolumu açın, çocuğumu görmek istiyorum" diyerek, içeri girmek istedi.

AK PARTİ: 'LANETLİYORUZ'

Saldırı sonrası ilk açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan geldi. Dağ, "Bu saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir" diye konuştu. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise "Saldırıyı lanetliyorum. Provokasyonların hedefi karanlıktır. Hukuk bu karanlığa asla geçit vermeyecek" paylaşımında bulundu.