Provokasyon FETÖ'nün işi mi? Taş atan istihbaratçı çıktı

Erzurum'daki provokasyonla ilgili 15 kişi gözaltına alındı. Bu şüphelilerden biri FETÖ iltisaklı çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla Erzurum'da önceki gün düzenlenen mitingdeki taşlı saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Olaylara karıştığı belirtilen 21 kişiden 16'sı gözaltına alındı.

ŞÜPHELİLERDEN BİRİ DİKKAT ÇEKTİ

Erzurum'daki olaylarda gözaltına alınanlar arasında yer alan şüphelilerden birinin kimliği dikkat çekiciyidi.

Merkez Komutanlığı'nın istihbarat biriminde görevli Uzman Çavuş Muhammet Akif K., FETÖ ile iltisaklı çıktı. Erzurum'daki olaylarda ilk taşı atanlar arasında yer alıyordu.

BAKAN SOYLU KATILDIĞI TELEVİZYON PROGRAMINDA O İSME DİKKAT ÇEKTİ

"Gözaltına alınanlardan birisi kafamızı karıştırdı"

TV Net yayınına katılan Soylu, soruşturmaya dair şu bilgileri paylaştı: "Tespit edilen 21 kişiden 16'sı gözaltına alındı. Bu şekilde bir hır çıkarmaya çalışıyorlar ama Ekrem İmamoğlu devletin gücünü bilmiyor. Planlanan bir olay var mı? Aniden gelişmiş olay mı? Siyaset buna teşnedir. Muhtarlık seçimlerinde bile ani olaylar çıkabilir. Orada kafamızı karıştıran sadece bir kişi var. Bir uzman çavuş. FETÖ'yle daha önce irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilmiş."

PROVOKATİF PAYLAŞIMLAR YAPTIĞI BELİRLENDİ

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, sosyal medya ve yüz tanıma sistemleriyle ilginç detayları da ortaya çıkardı. Olaylara karışan Eşref A.'nın babasının İstanbul FETÖ yönetici kadrosunda olduğu ve ağabeyinin de Fuat Avni hesabını yöneten ve şu anda İsveç'te olan Yasir A. olduğu tespit edildi. Söz konusu şahsın sosyal medya hesaplarında yapılan incelemede, olaylarla ilgili olarak provokatif paylaşımlar yaptığı belirlendi. Eşref A.'nın bu paylaşımlarının birinde, "Erzurum Valisi Okay Memiş. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen. Paylaşın bu isimleri. Bu yüzleri sakın unutmayın. Bunun bedelini ödeyecekler, Hesap verecekler" şeklinde paylaşım yapması dikkat çekti.

15 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 1 kişi savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 14 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu arada 4 şüphelinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü, olaya karışanların tespitinin de devam ettiği bildirildi.