Protokollere tek kuruş ödemiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MEB'in protokol imzaladığı STK'larla ilgili bilgi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde, MEB'in protokol imzaladığı STK'larla ilgili bilgi verdi. Tekin, "2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bu protokollerden 1167'si resmi kurumlarla, 550'si STK'larla, 986'sı ise TEMA'dan Kızılay'a bir sürü STK'yla..." dedi. Tekin'in konuşması sırasında CHP ve DEM sıralarından sesler yükseldi. Tekin, "Sizin tarikat, cemaat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz var" diyerek şunları kaydetti:

O TÜRKİYE İLE VEDALAŞIN

"Herhangi bir STK'ya bir tek kuruş kamu kaynağını ödediniz diyen kimse olamaz, çünkü böyle bir şey yok. Çocuklarımızın dağa çıkmaması için o STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim. CHP hala her şeyi domine ettiğini varsayıyor. Ora bitti, vedalaşın. Uyanın, uyanın. Türkiye artık bambaşka bir ülke."

YENİ NESİL 'YAĞ SATARIM BAL SATARIM' İLE BÜYÜYECEK

MEB, çatlak patlak, istop, çömlek, beştaş, mendil kapmaca, sek sek, tombik, yağ satarım bal satarım gibi daha birçok geleneksel çocuk oyununun yaşatılması için çalışma başlattı. Bu kapsamda ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" adlı kılavuz ve video hazırlandı. Okul bahçelerinin fiziki düzenlemesi için de çalışma başlatıldı. Bakan Tekin, konuyla ilgili olarak "Ekran bağımlılığı, obezite gibi birçok farklı sorunla mücadele etmenin en kolay yolu, çocuklarımızı geleneksel oyunlarımıza yönlendirmekten geçer" dedi.