Prof. Dr. Pişkin: Bulaşı engelleyip eğitime devam etmek için aşı şart

Ebeveynlerin, sınıflarda ateşli vakalar olduğunu öğrenince paniklediğini belirten Prof. Pişkin, “Çocukları okula göndermemek çözüm değil. Salgını bitirmenin yolu aşı. O nedenle 12 yaş üstü aşılanmalı” dedi.

Salgınla mücadelede 12 yaş üstü tüm çocukların aşılanmasını öneren çocuk hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Etem Pişkin, virüsün çocuklarda çeşitli etkiler bıraktığını söyledi. Bazı ailelerin bu süreçte çocuklarını ısrarla okula göndermediklerini gözlemlediklerini aktaran Pişkin, "Anne ve babaların korku ve endişelerini anlıyoruz ama okuldan geri kaldıkları, evde vakit geçirdikleri zaman başka hastalıkların da çocukları etkileyebileceğini unutmamaları gerekiyor" dedi.

'BÜYÜKLERİNE BULAŞTIRIYORLAR'

"Her enfeksiyon Kovid değil" diyen Pişkin, "Önerimiz; mümkün olduğunca anne ve babaların, çocuklarını okula gitmelerini teşvik etmeleri, kendi korku ve endişelerini çocuklarına yansıtmamalarıdır" dedi. Bazı çocukların salgın hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığından korkuya kapıldığına işaret eden Pişkin, şunları söyledi: "Salgından korunmanın en önemli yolu aşılanma. 12 yaş üstü tüm çocukların aşılanmasını öneriyoruz. Aileleri, bu salgının ortadan kalkması için çocukların aşı yapılması konusunda uyarıyoruz çünkü şu anda artık çocuklardan erişkinlere bulaş başladı. O yüzden ne kadar çabuk çocuklarımızı aşılarsak o kadar çabuk Kovid'den kurtuluruz."