Prof. Dr. Kemalettin Aydın: 65 yaş üstünde aşıya direnenler var

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, 65 yaş ve üstünün aşı yaptırmaktan çekindiğini söyledi. Prof. Dr. Aydın, “Devletin ücretsiz olarak evinde dahi aşı yapmasına rağmen, bunu reddeden var” dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, İstanbul'daki vaka artışını değerlendirdi. Prof. Dr. Aydın, "Kasım ayındaki tsunami döneminin hemen hemen 4'te 1 yoğunluğunda, belki geçtiğimiz aya göre sağlık hizmeti talep edenlerin oranı yüzde 100 arttı" dedi.

BÜYÜKLERİMİZ AŞILANMALI

İstanbul'da 65 yaş ve üstünün aşı yaptırmaktan çekindiğini belirten Prof. Dr. Aydın, şunları söyledi: "İkinci doz aşılarını yaptıranların sayısı 5 milyon 100 bin. Bunun 4 milyonu aşağı yukarı 65 yaş üzeri, bunlar bağışık olunca önemli oranda hasta olmuyorlar; böyle bir tablo çok kıymetli. Ama devletin ücretsiz olarak evinde dahi aşıyı yapmasına rağmen, aşı yaptırmayan büyük şehirlerde belirli bir sayının olduğunu biliyorum. Örneğin İstanbul'da belirli bir oranda 65 yaş üzeri, devlet aradığı halde aşıya direnenler var."