Prof. Dr. Hasan Tezer: Apartmanda bile balkondan bayramlaşın

'Komşularla balkondan bayramlaşın! Bayramı çekirdek ailenizle geçirin' Ramazan Bayramı'nda komşu ve akraba ziyaretlerine karşı uyarıda bulunan Bilim Kurulu üyesi Prof. Tezer, “Az sayıda misafir olabilir, demiyorum; hiç misafir olmayacak” dedi.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, kısıtlamanın etkisinin görülmeye başladığını belirterek, bu sayıların daha da azalması gerektiğini vurguladı. "Kurallara daha da uymamız, bu dönemde evlerden çıkmamamız gerekiyor" diyen Tezer, bayram uyarısı da yaptı: "Teması artırıcı kalabalıklardan uzak durmamız gerekiyor. Zorunlu olmadığı sürece marketlere bile gitmemeliyiz. Çünkü marketlerde zaman zaman yığılmaların olduğunu görüyoruz."

HAFTAYA DAHA DA DÜŞER

"Mutant virüslerle her yaş grubunda artık bulaş gerçekleşiyor. Haftaya kapanmanın etkisini daha da fazla göreceğiz. Kısıtlamalar kademeli kaldırılmalı, sonrası için değerlendirme yapılmalı. Bayramda şehirler arası gidiş-gelişler yasak ama apartman içinde de bayram ziyaretlerinin yapılmaması gerekiyor. Havalar sıcak olduğu için evlerde bayramlaşma gerçekleşmiyor ama bizim istediğimiz açık hava da olsa temas edilmesin, kalabalıklar bir araya gelmesin, yakın temas sağlanmasın. 'Az sayıda ziyaretçi olabilir' demiyorum. Hiç ziyaretçi olmayacak, kendi çekirdek ailenizle evinizde kalmaya devam etmelisiniz. Ülkemizde 20 milyonun üstünde aşı yapıldı, hedefe yaklaşıyoruz, sabredelim."

YENİ BİR DALGA İSTEMİYORUZ

Prof. Tezer, komşuların, akrabaların balkondan bayramlaşmaları gerektiğini söyledi. Tezer olası bayram ziyaretlerinin yeni bir dalgaya neden olabileceğini belirterek vatandaşları ziyaretler konusunda uyardı.

'LÜTFEN TEDBİRLERE UYALIM'

Sağlık çalışanları çifte bayram yapılması için vatandaşlara tedbirleri uyulması konusunda çağrı yaptı. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayşe Akman Karakaş, "Burada gerçekten çok emek veriyoruz. Lütfen dikkat edin, bayramda da kurallara özen gösterin" derken Hemşire Fatma Erkuş, "Hepimiz sevdiklerimizi çok özledik. Umarım en kısa zamanda güzel günlere kavuşuruz" diye konuştu.