Prof. Dr. Faruk Beşer, vefat etti

İslam Hukuku Profesörü İlahiyatçı Faruk Beşer tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam hukukçusu ve akademisyen Prof. Dr. Faruk Beşer'in hayatını kaybettiğini açıkladı.

Erbaş, Faruk Beşer'in ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerken, paylaşımına, "İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn. Okuttuğu talebeleriyle, yazdığı kitaplarıyla, makaleleriyle amel defterinin hep açık kalacağını umduğumuz muhterem Prof. Dr. Faruk Beşer hocamızın mekânı cennet, derecesi âlî olsun. İlim dünyasının başı sağ olsun. Başta ailesi olmak üzere talebelerine ve bütün sevenlerine sabırlar diliyorum" notunu düştü.

CENAZE BUGÜN

Faruk Beşer'in cenazesi, bugün (14 Ocak Pazar) Kartepe Maşukiye Değirmenbaşı camiine ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

PROF. DR. FARUK BEŞER KİMDİR?

1952 de Trabzon da doğdu. İlkokulu Trabzon´da, Ortaokulu İzmit İmam Hatip Okulunda, Liseyi ise Yozgat İmam Hatip Lisesinde bitirdi (1972).

Atatürk Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesinden mezun oldu (1978). Mezun olduğu Fakültede İslam Hukuku dalında " İslamda Sosyal Güvenlik" adlı teziyle doktor oldu (1985).

Diyanet İşleri başkanlığına bağlı olarak 8 yıl muhtelif görevler yaptı. Malezya International Islamic University'de iki dönem hocalık yaptı (1993-1994). Döndükten sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyatFakültesine intisap etti. 1994'te doçent, 2000 Yılında da Profesör oldu.

Aynı fakültede iki yıl dekan yardımcılığı yaptı. ABD´ne gitti ve University of Pittsburgh´ta Misafir Profesör olarak altı ay araştırmalarda bulundu (1999-2000). 2005-2006 yıllarında Dubai'de Faculty of Islamic and Arabic studies'de öğretim üyesi olarak çalıştı

20 kitabı yayımlandı, 600'ü aşkın TV programı yaptı.