Prof. Dr. Cevdet Erdöl: Kovid'le savaşta ölen sağlıkçı şehit sayılsın

102 yıl önce ilk Tıp Bayramı'nın kutlandığı Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi'nde konuşan Prof. Dr. Cevdet Erdöl, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlıkçıların şehit sayılmasını istediklerini söyledi.

14 Mart Tıp Bayramı için 102 yıl önce ilk kutlamanın gerçekleştiği yer olan Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi'nde etkinlik düzenlendi. Programa ev sahipliği yapan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlıkçıların şehit sayılmasını istediklerini söyledi. Erdöl şunları kaydetti:

İSTİKLAL HARBİ GİBİ

"Bir yıldır pandemi olayında sağlık mensuplarımızın hepsi istisnasız şekilde büyük savaş vermiştir. Kendi çocuklarını, ailesini bir tarafa bırakarak hastalara şifa vermek için gayret eden sağlık mensuplarımız kendileri şehit olmuşlardır. Başkasına sağlık kazandırabilmek için kendi hayatlarını feda etmişlerdir. Tıpkı Çanakkale'de, İstiklal Harbi ve Balkan Harbi'nde olduğu gibi kendi canını feda eden sağlık meslek mensuplarının şehit, kalıcı hasarı olanların da gazi sayılmasını arzu ediyoruz."

SAĞLIKÇILAR KATILDI

Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi'ndeki etkinliğe Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve sağlık çalışanları katıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise etkinliği online olarak takip etti.

ASKER GİBİ SAVAŞIYORUZ

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Sema Basat "Nasıl bir asker görevine giderken canını ortaya koyarak mesleğini icra ediyorsa, bizde de benzer bir durum var. Son yılda yaşadığımız pandemi de bu yüzyılın bir savaşıdır" dedi.

ASIL BAYRAM SALGIN BİTİNCE

Koronavirüs salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı'nı hastalarının başında geçiriyor. Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisi'nde görevli hemşire Nuray Türkeri ve Uğur Tarkun, "Koronavirüs hastası kalmadığı zaman tıp bayramımızı kutlayacağız" dedi. Sağlıkçılar "Tüm ailemizi geride bırakarak burada görevimize devam ediyoruz. Koronavirüsten kurtardığımız, iyileştirdiğimiz her hasta bizi mutlu ediyor" diye konuştu.