‘Pozitif ayrımcılık'la başardılar! Polis filelere sultan yetiştirdi

Adana polisinin organize ettiği voleybol turnuvası, kız öğrencilerin hayatını değiştirdi. 4 kulüp performansını beğendiği 8 öğrenciyi transfer etti; geleceğin filenin sultanları profesyonelliğe ilk adımlarını attı.

SONER KAN

Adana Emniyeti'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube ekipleri, 'Dünya Kız Çocukları Günü' vesilesiyle pozitif ayrımcılık yaptı. 'Hayallerimiz Renkleniyor Projesi' kapsamında dezavantajlı bölgelerdeki okulları tek tek dolaşan polisler, çocukların en sevdiği spor dalının voleybol olduğunu belirledi.

80 ÖĞRENCİ ARASINDAN

5 ay önce sadece kız öğrencilere eğitim veren 8 okuldan 80 öğrencinin katılımıyla turnuva düzenlendi. Performanslarıyla göz dolduran kızlar, profesyonelliğe adım attı. Ayşe Melek Yılmaz, Cemre Dila Polat, Feride Kahraman, Helin Kaya, Aden İşidoğru, Nisanur Başman, İlkbal Ela Sefa ve Aleyna Yurtsever 4 farklı kulübün kadrosuna katıldı.

Voleybolcu kızlar, polis ekipleriyle yeniden bir araya geldi.

GÜCÜMÜZÜN FARKINA VARDIK

Takımı turnuvada ikinci olan Ecrin Nur Turgut (14), "Böyle başarı beklemiyorduk. Parkeye çıkıp, oynadığımız her maçta gücümüzün farkına vardık. Daha çok çalışıp, bu başarıya ulaştık. Kendime Galatasaraylı İlkin Aydın'ı örnek alıyorum" dedi.

ARTIK BÜYÜK HAYALLERİM VAR

Şeker hastası olan Aden İşidoğru (17), turnuvaya katılırken başta korktuğunu belirterek, "Sahaya çıka çıka bu duruma alıştım. Profesyonel olarak voleybol oynayıp, kariyerime bu alanda devam edeceğim" dedi. Artık büyük hayaller kurduğunu da söyleyen İşidoğru, "Ben de 'filenin sultanları'ndan biri olmak istiyorum" ifadesini kullandı.