EGM Komiser yardımcısı alımı yapılacak

Polis olmak isteyenlerin büyük bir merak ile beklediği POMEM Polis alımı başvuruları başladı mı sorusu yanıt buldu.

POMEM polis alımı başvuruları başladı. 2016 EGM Komiser yardımcısı alımı başvurusu nasıl yapılır? Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları arasından yapılacak olan Komiser Yardımcısı alımı başvuruları 27 Temmuz tarihinde başladı. POMEM başvurusu ve şartları ile igili açıklamayı haberin ayrıntılarından bulabilirsiniz. Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar arasından 200’ü kadın, 1.800’ü erkek olmak üzere toplam 2.000 aday ilk derece amirlik eğitimi (komiser yardımcısı adayı) ile öğrenci alımı yapılacak. Polis memuru alımı sınavına giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar http://www.pa.edu.tr/ resmi internet sitesinden öğrenilebilecek. 

POMEM KOMİSER YARDIMCILIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

 

POMEM, Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezine (PAEM) 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 200’ü kadın, 1.800’ü erkek olmak üzere toplam 2.000 ilk derece amirlik eğitimi (komiser yardımcısı adayı) öğrenci alımı yapılacaktır.

Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiş olup, alımlarla ilgili olarak;

Ön başvurular 27 Temmuz – 05 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ön başvuru sonuçları 18 Ağustos tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı’nın internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresinden ilan edilecektir.