Polisten kaçmaya çalışan tır sürücüsü ortalığı savaş alanına çevirdi: 2 yaralı

İzmir'de yük fazlası sebebiyle polislerden kaçmak isteyen tır sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek iki otomobilin üzerine devrilip, bir hafif ticari araca çarptı. 2 kişi yaralandı.

DHA

Kaza, İzmir'in Buca ilçesinde, Koop Mahallesi 206/5 Sokak üzerinde meydana geldi.

İstanbul'dan aldığı demiri İzmir'e getiren Volkan Tosun, yönetimindeki 15 PE 360 plakalı tır, çevre yolunda trafik polisleri tarafından durduruldu. Yapılan kontrolde tırın aşırı yüklü olduğu tespit edilip, yediemine çekilmesine kararı verildi. Bu sırada tır şoförü şahsi eşyalarını alacağını söyleyerek direksiyonun başına geçti. Ardından da tırı hareket ettirip, kaçmaya başladı. Polis tırın peşine düştü.

Buca ilçesi Batı sapağı girişinde tır şoförü Tosun, hakimiyeti kaybetti. Kaldırıma çıkan tır, park halindeki 34 FFL 938 plakalı otomobil ile Hüseyin Çetin yönetimdeki 35 YEV 47 plakalı otomobilin üzerine devrildi. Her iki otomobilde ezilerek büyük hasar görürken, tırın çarptığı bir hafif ticari araçta da maddi hasar meydana geldi. Otomobilde sürücü Çetin ile tır şoförü Tosun sıkışarak yaralandı. Kaza yerine sağlık ve polis ekipleri ile vinç çağrıldı.


Sıkıştıkları yerden kurtarılan otomobil sürücü ile tır şoförü ambulansta hastaneye kaldırılıp, tedaviye alındı. Yaralıların durumunun iyi olduğu bildirildi. Devrilen tır ve zarar verdiği diğer araçların kaldırılması için çalışma sürerken, kaza anı bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdığı ortaya çıktı.

Polis, kaza ile ilgili soruşturma başlattı.