Polislerin ihmalkarlığı müfettiş raporunda

‘Ayhan Bora Kaplan' suç örgütünde tutuklanan polislere yönelik hazırlanan müfettiş raporunda, Emniyet personeli için ‘görevi ihmal' ve ‘kötüye kullanma' tespitleri yapıldı.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik davanın sanıklarından firari sanığı Serdar Sertçelik'in iddialarında adı geçen üst düzey Emniyet mensuplarıyla ilgili hazırlanan müfettiş raporu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı. Raporda, Sertçelik'le irtibatın koptuğu günden 9 gün sonra 5 Aralık 2023'te 80 il emniyet müdürlüğüne ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı'na, şüphelinin yurtdışına çıkma ihtimali ve yakalanmasına yönelik yazı gönderildiği belirtildi.

GEREKLİ ÖZEN VERİLMEDİ

Sertçelik'in yurtdışına kaçışı ve ardından yakalanmasına ilişkin gerekli çalışmanın yapılmadığı ve gerekli özenin gösterilmediği değerlendirilmesi yapıldı. Sertçelik'e, konutu terk etmemesine ilişkin adli kontrol uygulandığı, 18 Ekim 2023 tarihinden itibaren Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ev hapsi cezası verildiği ve elektronik kelepçe takılmasına karar verildiği hatırlatılan raporda, bunlara rağmen Sertçelik'in, illegal yollardan yurtdışına kaçtığı ifade edildi. Tutuklanan Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcı ve serbest bırakılan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü'nün görev ihmali ettiği ve görevi kötüye kullandığı rapora yansıdı.