Polisleri tuvalete yönlendirdi

Reina'yı kana bulayan teröristin nasıl kaçtığı da netleşti. Kaçış planı önceden hazır olan terörist ortalığı kana buladıktan sonra gelen polislere hedef şaşırttı.

LEVENT ALBAYRAK

Teröristin silahını bırakıp üzerini değiştirdikten sonra kalabalığa karıştığı ve “tuvalette rehine var” diye bağırdığı ortaya çıktı. Panik halinde kaçışan vatandaşların içeriye giren polislere "tuvalette rehin aldı" diye söylemeleri üzerine tüm dikkat tuvalete çevrildi. Ekipler özel harekat polisinden destek istedi. Polisler o arada içeride bulunan yaralıları ve diğer kişileri tahliye etti. Terörist tahliyeyle dışarı çıktı. Tuvalete giren polis içerinin boş olduğunu gördü. Saklanma ihtimaline karşı tüm gece kulübü arandı. Ancak teröristin izine rastlanmadı. Yapılan incelemelerde ise teröristin kalabalıktan faydalanarak kaçtığı belirlendi. 


TERÖRİSTLE İLGİLİ ŞOK AYRINTIYA AKŞAM ULAŞTI - TIKLAYIN

Çift şarjör ve çelik mermi! 

Teröristin askeri operasyon timlerinin yaptığı gibi çift şarjörü ters yönde birbirine bantla yapıştırdığı belirlendi. Böylece teröristin şarjör değiştirirken zaman harcamadığı belirlendi.  Teröristin katliamın boyutunu arttırmak için satışı yasak olan ve savaş bölgelerinde kullanılan çelik pimle güçlendirilmiş mermi kullandığı tespit edildi. Bu mermiler yakın mesafeden ateş edildiğinde iç organları parçalayabiliyor. 

SURİYE İLE İSTANBUL ARASINDA BAKIN HANGİ İLİMİZE UĞRAMIŞ - TIKLAYIN

Polis 8 kişiyi gözaltına aldı

Teröristin adım adım her anını tespit eden polis ekipleri, teröristin kaldığı 58. Bulvar Caddesi 63/5 sokaktaki bazı dairelere girip çıktığını belirledi. Bu sokak üzerinde bulunan ve göçmenlerin kaldığı 8 ayrı daireye baskın düzenlendi. Baskın sonrasında teröristle ilişkili olduğu belirlenen 8 kişi gözaltına alındı.