Polis katillerinin intikam planı bozuldu

Polis memuru Hakan Telli'nin şehit düştüğü uyuşturucu operasyonunda, saldırının yaşandığı evin, örgüt lideri tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. Suç örgütünün, baskın yapan polislerin kimliğini tespit etmek için yan binanın güvenlik kamerası kayıtlarının zorla almaya çalıştığı belirlendi.

AA

Akşam

İstanbul Kağıthane'de polis memuru Hakan Telli ve Ahmet Yasin Çevik, 25 Ağustos'ta uyuşturucu çetelerinin barındığı bir eve operasyon düzenlemiş, gece yapılan baskında saldırganların açtığı ateş sonucu Hakan Telli şehit olmuştu. Şüpheli Diyar Anucur'un öldürüldüğü olayın ardından gözaltına alınan 39 şüpheliden 37'si 'suç örgütü kurmak, yönetmek', 'suç örgütü üyeliği', 'nitelikli kasten öldürme', 'uyuşturucu madde ticareti' suçlarından tutuklandı.

UYUŞTURUCU ÜRETİYORLAR

Soruşturmanın detayları da ortaya çıktı. Elebaşı Sinan Anucur olan Anucurlar Silahlı Suç Örgütü'nün uyuşturucu madde satışından kazandıkları paralarla örgüte yeni üyeler temin ettikleri, silahlandıkları ve ağlarını güçlendirerek hem uyuşturucu madde üretimi, hem de yurt dışından kaçak yollarla ülkeye çeşitli uyuşturucular sokmaya başladıkları belirtildi.

POLİSE ATEŞ AÇTILAR

Olayın yaşandığı 25 Ağustos'ta Mobil Park Timi tarafından şüpheliler Kadir Taşdemir ve Görkem Doğan'ın şüphe üzerine durduruldukları, şüphelilerin ellerinde bulunan pakette uzun namlulu otomatik tabanca bulunduğu kaydedildi. Şüphelilerin paketi Şehit Öner Sokak üzerindeki bir adresten aldıklarını söylemeleri üzerine polis memurlarının söz konusu adresin kapısını çaldıkları, içeride bulunan şüpheliler Ozan Anucur, Diyar Anucur ve Akın Arsakay'ın polislere ateş açtıkları kaydedildi.

ÖRGÜTÜN YÖNETİM ÜSSÜ

Söz konusu ikametin örgüt lideri Sinan Anucur'un kardeşi Ozan Anucur tarafından örgüt evi olarak kullanıldığı, Diyar Anucur ve Akın Arsakay'ın olası saldırıya karşı ikamette bekletildikleri, uyuşturucu madde trafiğinin bu adresten yönetildiğinin cep telefonu incelemesinden ortaya çıktığı vurgulandı.

İNTİKAM PAYLAŞIMI YAPTI

Suç örgütü üyeleri Murat Günar, Fırat Bağra ve Arafat Tacar'ın, Numan Anucur'un sosyal medyadaki intikam içerikli paylaşımlarının ardından 25 Ağustos'taki olayın yaşandığı yerin yanındaki binanın güvenlik kamerası görüntülerini zorla almaya çalıştıkları, bu şekilde örgüt adına hareket ederek Diyar Anucur'u vuranları tespit etmeye çalıştıkları da ifade edildi.

PARALAR TEK ELDE TOPLANDI

Savcılık, şüpheli Ozan Anucur'ın cep telefonunda bulunan kalıp halinde uyuşturucu madde fotoğrafları ve şüpheli Yılmaz Burak ile yazışmalarından uyuşturucu madde satışının koordineli gerçekleştirildiğini belirledi. Satıştan kazanılan paraların Burak'ta toplandığı, Burak'ın bu paraları örgüt üyelerine ve ailelerine göndererek örgütün devamlılığını sağladığı ve olası kopuşların önüne geçildiği belirtildi.

YAZIŞMALARDA FARKLI İSİMLER KULLANDI

Soruşturma dosyasında cep telefonu yazışmalarında farklı isimler kullanan örgüt üyelerinin polisin yakalaması durumunda ifşa olmamak için bu yolu izledikleri vurgulandı. Uyuşturucu hammaddelerini polise yakalanmamak için bilindik markaları ve logoları kullanarak kalıplar haline dönüştürerek yurt dışından soktukları, uyuşturucu satıcılarına bu maddeleri dağıttıkları ve polis takiplerini zorlaştırmaya çalıştıkları belirtildi.