Polis özel harekat PÖH sınav parkur sonuçları bugün açıklanır

14 Kasım'da başvuruları sona eren Polis Özel Harekat için, üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen henüz bir açıklama gelmiş değil. 300 Bin'e yakın başvuru olduğu belirtilen PÖH Alımları'nın başvuru sonuçları merak ediliyor.

Bilindiği gibi Polis Özel Harekat Başvuruları 2 Kasım 2016 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden başlamıştı. Başvurular 12 gün devam ederek 14 Kasım 2016 tarihinde sona erdi. Peki PÖH mülakat parkuru yayınlandı mı ? PÖH başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak ? Mülakatlar ne zaman ve nasıl yapılacak ? Özel harekat polisi olmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. 

POLİS ÖZEL HAREKAT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2016 Polis Özel Harekat Başvuruları biteli 2 hafta süre geçti. Aradan geçen 2 hafta'ya rağmen sonuçlar hala açıklanmış durumda değil. 2015 yılındaki başvurular 9 Ekim 2015'te bitmiş, alımlar ise 14 Ekim'de başlamıştı. Fakat bu sene, geçtiğmiz yıllara nazaran 2 kat fazla başvuru alınmış durumda. Bu yüzden PÖH Alımları için biraz daha beklemek gerekebilir. Pek çok kişiye göre Mülakatlar Aralık 2016'nın 2. Haftası başlayacak. Bu hafta içinde sonuçların açıklandığını görebiliriz. Sonuçlar ile ilgili açıklama geldiği an http://www.pa.edu.tr/ adresinde duyurulacak. 

POLİS ÖZEL HAREKAT PARKURU NASIL OLACAK?

PÖH Başvurularını yapan binlerce gencimizin bir diğer merak konusu ise Polis Özel Harekat Parkuru oldu. PÖH Mülakatlarının en önemli aşaması olan PÖH Parkuru, alınan bilgilere göre geçtiğimiz yıllar ile hemen hemen aynı olacak. İllerimizin pek çoğunda farklı ilçelerde bu parkurun benzeri kuruldu ve pek çok genç bu parkularda mülakatlara hazırlanıyor.