Özel harekat PÖH sonuçları parkur mülakat tarihleri

PÖH Özel harekat başvurusu yapan adaylar için mülakat tarihi ve parkur bilgisi bekleyişi devam ediyor. Adaylar hangi tarihte, nerede sınava katılacaklarını Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası olan www.pa.edu.tr adresinden öğrenecekler.

Türkiye genelinde toplam 285 bin adayın müracaat ettiği özel harekat başvuru sonuçları Polis Akademisi İnternet sitesi üzerinden açıklandı. Peki PÖH mülakat tarihi ve parkur bilgisi ne zaman paylaşılacak? İşte konuyla alakalı detaylı bilgiler bu sayfada. Önceki yıl yapılan polis özel harekat alımlarında, 9 Ekim Cuma günü sonlanan başvurular, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 14 Ekim Çarşamba günü mülakat bilgileri ile birlikte açıklanmıştı. 

25 gün süreyle yapılacak olan 19. Dönem Özel Harekat sınavına başvuru yapan adaylar için Polis Akademisi Merkezi bir duyuru yayımladı.

Polis Akademisi (PA) tarafından Özel Harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere 19. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) sınavına katılacak adayların başvuru ve sınav giriş yerleri ile tarihleri 13 Aralık'ta açıklanmıştı. Polis Akademisi sınava başvuran adaylar için bir duyuru yayımladı.

Polis Akademisi'nden yapılan duyuruya göre;

19. Dönem POMEM (Özel Harekat Branşı) sınavına başvuru yapan ve para yatıran bazı adayların; dekont bilgilerinin banka tarafından sisteme eksik aktarılmasından meydana gelen sorundan dolayı sınav giriş belgelerini görüntüleyemediği tespit edilmiştir. Banka ile yapılan görüşmeler sonucu dekont bilgileri güncellenmiş ve adayların sınav giriş belgeleri üretilmiştir.

Sorun yaşamaya devam eden adaylar, aşağıda belirtilen dilekçeyi dekontla birlikte 0312 462 87 29 numaraya faks çekebilirler.

ÖZEL HAREKAT SONUÇLARI VE MÜLAKAT TARİHİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Önceki yıl yapılan polis özel harekat alımlarında, 09 Ekim Cuma günü sonlanan başvurular, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 14 Ekim Çarşamba günü mülakat bilgileri ile birlikte açıklanmıştı.

Geçtiğimiz yıl 5 gün içerisinde açıklanan sonuçlar, bu yıl da böyle bir durumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini akıllara getirdi. Fakat bu sene, KPSS şartının kaldırılması, yaş haddinin arttırılması ve lise mezunlarının başvurabilme kriterleri dolayısıyla müracaat sayısında patlama yaşanmış ve bu nedenle sonuçların geçtiğimiz yıllara göre biraz daha geç açıklanması öngörülmüştür.

MÜLAKATA GELİRKEN BUNLARA DİKKAT

Adaylar hangi tarihte, nerede sınava katılacaklarını Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası olan www.pa.edu.tr adresinden öğrenecekler. Konuyla alakalı tek duyuru bu sayfa üzerinden tebliğ edilecek.

Adayların şahsen başvuru ve sınav merkezlerine girerken yanlarında cep telefonu, ses, görüntü ve kayıt cihazı veya değişik benzeri hiçbir elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir.

Adayların Fiziksel Yeterlilik Sınavında yanlarında spor hareketlerine uygun kıyafet ve ayakkabı getirmeleri faydalarına olacaktır.